Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Ruud eerste

In de laatste ronde kan er van alles gebeuren. Zo sluit men vaak vroeg remise, want dan kan men naar huis. Dit gebeut vooral bij degenen die hun toernooi al verprutst hebben. Bovenin krijg je de remises die gespeeld worden om de prijzen binnen te halen.
Zo speelde Aronian een vlotte remise om daarmee eerste te worden. Dat kon u gistermiddag al lezen. De uitslagen van de amateurgroepen lieten lang op zich wachten. Ook dat is iets wat hoort bij zo’n laatste ronde. Ook de mensen van de invoer willen bij de prijsuitreiking en de snert-maaltijd zijn. En natuurlijk bij het afsluitende feest. Kortom de uitslagen waren weer eens niet op zondag ingevoerd, maar op maandag.

De ESG-ers deden niet mee aan het laffe remise spelen, die gingen voor de winst. Het werden twee winsten en twee verliezen.
Eerst aandacht voor de grote winnaar. Ruud moest in de laatste twee ronden tegen de bovenst twee en wist zaterdag en zondag te winnen. Hij kwam hierdoor uit 5,5 uit 9. Daar in zijn groep iedereen van elkaar punten afpakten en de nummers twee en drie remise speelden kwamen er vier koplopers met 5,5 punt. Hiervan had Ruud de meeste SB-punten en werd hierdoor eerste. Ruud proficiat.

Herman stond ook in de achtervolging en moest tegen de nummer laatst Jan Nagel winnen om bij de bovenste drie te komen. Altijd lastig zo’n partij. Je moet winnen, je weet dat het er in zit, maar je moet het nog wel even doen. Blijkbaar is Jan Nagel een ochtendmens want hij won van Herman. Ook de nummer 2 in deze groep verloor van de nummer voorlaatst. Ik ga er maar uit dat beide heren aan de spanning ten onder gingen. Herman eindigt hierdoor op 5 punten (vierdes) en verdient weer wat KNSB-ratingpuntjes met zij TPR van 2008.

Evert eindigde ook als vierde met 5 punten. Dit deed hij door in de laatste ronde te winnen van Cornelius Ippel. Met een TPR van 1868 hopen we dat Evert zijn vormcrises nu voorbij is.

Hans was de enige waarvan gisteravond de uitslag wel bekend was. Dit betekent dat zijn groep vlot klaar was. Met vier uitslagen en één remise. Hans zat aan de verkeerde kant van de score en eindigt door dit verlies op plaats 9 met 3 punten. Hij en wij hadden natuurlijk op meer gehoopt, zeker gezien zijn goede spel in het derde. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 30, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: