Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 2 speelt gelijk en behoud derde [laats.

ESG-2 heeft in de voorlaatste ronde gelijk gespeeld tegen Groningen 4. Het was de strijd om de derde plaats. Voorlopig heeft ESG 2 met dit gelijkspel de derde plaats behouden. Het was geen wedstrijd om des keizers baard er werd zeer hard gestreden om de punten. Wel kon je merken dat sommige spelers de opening wat joviaal behandelden. Scherper dan gewoon betekent echter wel opletten.

Bastiaan wou weer topscoorder worden en speelde met wit fel op de aanval. De tegenstander speelde de opening niet goed en Bastiaan kon een pionnetje pakken. Het leek er op dat deze pionnetje terug gegeven moest worden, maar Bastiaan zou dan toch overwegend staan met al zijn stukken in de aanval en de tegenstander zijn koning in het midden. Bastiaan hoefde het echter niet meer aan te tonen doordat de tegenstander een stuk wegblunderde. (1-0).
We kwamen op achterstand door verlies aan de onderste twee borden. Rian speelde ook op de aanval, maar wist er niet door te komen. In de counterattack wist oud-nosbo secretaris Paul Zilverberg er wel door te komen. (1-1).
Gerard wou ook topscoorder worden, maar hij moest met zwart daar natuurlijk meer moeite voor doen. Hij zette de partij zeer scherp op en beide spelers waren niet bang voor penningen. Helaas voor Gerard verrekende hij zich. Een mooie superzet bleek gewoon de kwaliteit te verliezen door een schijn paardoffer en Gerard kwam er niet meer aan te pas.
Hierna begon ESG 2 weer te scoren. Eerst zorgde Geert voor een remise, of te wel Geert liet zijn gewonnen stelling verzanden in remise. Op zich al erg genoeg als je de hele partij het gevoel hebt dat je moest kunnen winnen. Maar als dan blijkt dat je mat in twee hebt gemist terwijl je toen wel lang nagedacht hebt komt dat toch wel over als een zeer kouwe douche.
Peter zorgde ervoor dat we weer gelijk kwamen. Vanuit de opening overspeelde hij zijn tegenstandster volkomen. Bij een pionnetje voor en een overweldigende stelling probeerde de tegenstandster met een stukoffer de stelling nog te compliceren. Peter gaf echter geen krimp en haalde het verdiende punt binnen. Uw verslaggever zorgde met zwart voor een voorsprong. Een opening die ik eigenlijk nooit speel leidde tot een pionnetje voorsprong, maar ook tot een verdedigende stelling. Ik begreep achteraf dat velen mij geen kansen meer toedichten. De verdediging was echter precies in orde. Rustig blijven en je niet in paniek laten brengen is altijd een goede strategie. Een hebzuchtige dame die een pion op h6 nam gaf me de gelegenheid om met het mooie Pe4 de hele stelling naar mij toe te trekken. Een kwaliteitsoffer van de tegenstander werd dankbaar aanvaard en toen ik vervolgens de vijandelijke koning het vrije veld in kon jagen werd er opgegeven. (3,5 – 2,5)
Jan Plante en Douwe waren toen nog bezig. Jan moest knokken voor remise, terwijl Douwe goed stond, maar wel weer met zeer weinig tijd. Douwe trapte in vliegende tijdnood in een valletje die hij al tien zetten eerder had aan zien komen. En er dan toch intrappen doet zeer. Je roept het wel een beetje over jezelf af als je 12 zetten in 30 seconden moet doen. Sommigen kicken hierop, maar voor Douwe is het af te raden.
Jan Plant wist intussen een stuk te winnen en stond met een toren tegen een loper en twee pionnen te spelen. In deze zeer remiseachtige stelling besloten beide spelers dat een remise eer deed aan beide spelers en ook aan de stand. Een gelijkspel waarmee te leven valt.
ESG blijft hierdoor derdes, maar heeft geen kans meer op de tweede plaats. In de laatste ronde tegen Staunton 2 kunnen we echter nog wel een keer vlammen.

Verslag op site Groningen: http://www.scgroningen.nl/2012/04/groningen-4-speelt-gelijk-tegen-emmen-2/

met het gemiste mat in twee. Ziet u hem wel?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 16, 2012 door in Externe Competitie 2e Team.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: