Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 3 stunt niet tegen Haren 2

ESG 3 moest in de voorlaatste ronde tegen de op papier nummer twee van klasse 1A. Vorig jaar nog ESG-1 tegen zowel Haren 2 als Haren 3. Dit jaar ESG 3 tegen Haren 2. Op papier een hopeloze taak, maar dat was de vorige ronde ook zo. Toen stunten we echter met een overwinning. Dit keer lukte het niet, wat heet het lukte helemaal niet.
Ton had vooruitgespeeld en verloren doordat hij de vrije d-lijn niet pakte. En dat terwijl Ton juist degene is die voor een verrassing kan zorgen. Op de wedstrijddag moesten we met twee invallers aantreden. Jurjen Scheringa en Bart van Adrichem waren bereid om Reint en Marcelis te vervangen en het liefst zelfs doen vergeten. Helaas waren zij tweeën het eerste klaar. Beiden verloren. Bart liet in de opening een paard verdwalen in de vijandelijke stelling. Dat paard kon toen echter niet meer terug en verdween van het bord. Hij won het stuk nog wel terug, maar kreeg toen een paardoffer om de oren die direkt winnend was.
Jurjen probeerde een gunstige dameruil af te dwingen. De vijandelijke dame wist zich echter terug te trekken en tegelijkertijd met mat te dreigen, terwijl de dame van Jurjen wel in bleef staan. Een 3-0 achterstand derhalve.
Een dikke nederlaag kondigde zich toen al aan. De beide Jannen (Peek en Reinink) deden niet hetzelfde als de Jannen van het tweede eerder deze week. Allebei gaven in de opening al een stuk kado en dan kun je het krachtsverschil niet meer goedmaken. (5-0). Willem dan? Neen ook Willem stond al vrij slecht en kon slechts afwachten hoe hij opgeknoopt zou worden. Dat was aan de tegenstander wel besteed. (6-0). Hans had zeer lang als enige goed gestaan, maar wist niet de juiste voortzetting te vinden. De tegenstander wist dat wel en combineerde Hans eraf (7-0). Bleef over Klaas. Dat was een wedstrijd waarin hij eerst slecht stond, toen goed, toen weer slecht en het werd uiteindelijk remise. Het enig half puntje van deze avond. De eer gered, maar we hebben onszelf een slechte dienst bewezen. We hebben nu weinig bordpunten en staan welliswaar nog net boven de rode streep, maar de onderste twee moeten tegen elkaar in de laatste ronde. En bij gelijk eindigen hebben we nu (te) weinig bordpunten. We zullen in de laatste ronde moeten winnen van DAC. Een gelijkspel is alleen voldoende als Hoogeveen 2 wint. DAC heeft zich deze ronde veilig gespeeld met een overwinning op HSP 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 20, 2012 door in Externe Competitie 3e Team.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: