Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Vlotte jaarvergadering

Het seizoen begint altijd traditiegetrouw met de jaarvergadering. Natuurlijk zijn journalisten altijd welkom, mits ze een positief ledenwervend verhaal schrijven. Dat was uw journalist niet op voorhand vn plan, vandaar dat hij/zij incognito aanwezig was.
Het bleek al snel dat het een vlotte avond zou worden. Slechts één lid had de agenda en de stukken uitgedraaid en deze telling was inclusief de bestuursleden. Het verslag van de vorige vergadering werd daardoor een hamerstuk, want wie kan nu wat zeggen als je niet kunt voorlezen welke zinsnede je veranderd wilt hebben. Ook kun je moeilijk zeuren over niet uitgevoerd besluiten als je niet weet of deze wel/niet afgesproken zijn.
De jaarverslagen gingen er ook als lekkere koekjes in, zelfs over de jaarafrekening werd geen vraag gesteld. De prijsuitreiking vergde nog wel wat tijd, maar als de prijzen bij dezelfde personen terecht komen kan het snel. De voorzitter deed het op de snelle manier. Niet Arie drie keer naar voren laten komen, maar gewoon in één keer voor alle drie gelijk. Eerlijksheidshalve moet ik vermelden dat de voorzitter zichzelf niet twee keer een prijs uitreikte. Hij volstond met een melding. Waar is de tijd gebleven dat uw journalist sappige verhalen kon schrijven over bestuursleden die zichzelf goed bedeelden met vette prijzen, wel of niet verdiend. Een voorzitter die zich zelfs verontschuldigd omdat hij topscoorder extern is geworden, dat is een ramp voor een journalist.

Eén punt werd wat uitgebreider besproken, nl. de evaluatie van de interne bekercompetitie. Vorig seizoen voor het eerst en uw journalist ging gezien het gemopper uit van het vallen van het bestuur. Eindelijk iets om de dagkrant mee te halen. Ik zag de koppen al voor me: BESTUUR ESG GEVALLEN. Maar nee hoor de schakers bleven beschaafd, zeker bang om zelf in het bestuur te moeten gaan zitten. De berichtgeving was niet goed, de finale was te laat, de afvallers vonden het niet leuk, kortom genoeg dacht ik om het bestuur te laten vallen. De oplossing was een typische politieke oplossing. We stellen een commissie in die voorstellen gaat uitwerken met drie uitgangspunten: bekertoernooi in drie avonden, leuke activiteieten voor de afvallers en vooral het invoeren van een handicap voor de sterkere speler. Tenslotte moet iedereen kunnen winnen. Volgens uw journalist kan er toch slechts één speler winnen, maar de schakers wisten het beter, iedereen kan winnen. Dat betekent dan wel een lange prijsuitreiking op de volgende ledenvergadering.

De begroting gaf slechts één reactie. Moeten de contributies nu wel verhoogd worden, of kunnen de kosten misschien omlaag. Econooma Marcelis kreeg het voor elkaar dat het bestuur een commissie gaat vormen van 2 of 3 leden die gaat kijken of de kosten misschien omlaag kunnen. Een echte politieke oplossing. Ik hoop dat het niet een politiek verslag wordt, want dan zou het zo maar kunnen zijn dat het niet meer gaat om kostenreductie, maar om inkomstenverhoging zodat de omzetcijfers zullen stijgen.
De jeugd zit aan de computer, maar de club heeft die onvoldoende. Vraag is of een investering wel voldoende rendement gaat opleveren. Ja de jeugdleider was aangestoken door de econoom en gebruikte daarom economische termen. In ieder geval voldoende om geen reactie te krijgen.

Zo was na een klein uurtje de vergadering voorbij en als u nu denkt dat de schakers blij vroeg naar huis gingen dan komt u bedrogen uit. Neen, onder het genot van een drankje gingen ze vervolgens nog schaken ook. Welliswaar snelschaken, een niet al te serieuze variant van het schaken, maar fanatiek waren ze wel. Hoewel fanatiek, uw verslaggever dacht dat schaken en stilte bij elkaar hoorden. Niet deze avond, ze kletsten gewoon tijdens de partij met de tegenstander en met de toeschouwers. Met moeite was te achterhalen wie nu eigenlijk gewonnen had. De spelers zelf wisten hun eindplek niet en het scheen hun ook niet te interesseren.
Gelukkig wist uw verslaggever de winnaars te achterhalen.
Herman Voss won groep 1 en groep 2 werd gewonnen door Gerard Dijkstra.

Volgende week begint de interne competitie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 3, 2012 door in Bestuur(s mededelingen), Overig.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: