Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De derde ronde

De derde ronde is de laatste ronde dat we meneer Cactus kunnen gebruiken. Die kwam namelijk nooit verder dan de derde ronde. Ik hoop dat wij wel verder komen.
Maar liefst 13 partijen vanavond + Leo die vooruitspeelde tegen Hoogeveen. Dat zijn maar liefst 27 leden.

Leo beet het spits af in de externe

Leo ging langs de zeven hellen, maar won zijn partij wel. Speelde op een gegeven moment praktisch met een toren minder en keek ook nog eens aan tegen een witte vrijpion op h6. Gelukkig voor hem kreeg hij een stuk kado en toen werd de partij pas echt interessant. Leo bleef op winst spelen, maar in de tweede tijdnood gaf hij een stuk terug en stond toen weer verloren. Theo door de tijd opgejaagd haalde zijn tweede toren van de achterste rij en werd vervolgens achter de paaltjes matgezet. Vluchtveld a2 werd namelijk door een loper bekeken. ESG leidt dus met 1-0 tegen Hoogeveen.

Maris tegen Paul en daarachter Reint tegen Klaas

Paul Walda werd naar eigen zeggen van het bord geveegd. Ging in het begin nog wel goed, maar net als vorige week tegen Jan van Os was het toch weer in 17 zetten gebeurd. Reint weigerde in een dameeindspel een remiseaanbod van Klaas en die had hij beter kunnen aannemen. Het eindspel was namelijk verloren voor Reint.

Ruud tegen Jurjen met op de achtergrond Jan R. Willem S is aan het roken

Ruud was terug van vakantie en kon zich mooi inspelen tegen Jurjen. Ondanks taai verzet moest Jurjen toch opgeven. Willem liep vaak bij zijn bord weg, maar wist desondanks Jan R te verschalken.

Herman Snelders tegen Evert, Daarachter Bastiaan die wacht op zijn vader en helemaal achteraan Herman Voss tegen Douwe

Bovenin pakten de eerste teamspelers de punten tegen tweede teamspelers. Herman Snelders liet tegen Evert zien dat hij nog steeds een held is in het onder druk houden van zijn tegenstander. Evert (toch een eerste teamspeler) werd zonder echte kansen van het bord gezet. De familie van Os maakte er een spannende en langdurige strijd van. Vader van Os won een pionnetje, maar zoon van Os vond steeds een verdediging. Na de 40e zet wist pa echter een matdreiging te vlechten en daarmee de winst zeker te stellen. Herman Voss en Douwe maakten er ook al een langdurige strijd van. Uiteindelijk wist herman zij het met moeite de zege binnen te halen

Fr ed tegen Gerard vooraan, daarachter Kijkt Wim A toe en helemaal achteraan poogt Jan Plante Arie te verschalken

Fred liet tegen Gerard zien dat hij het schaken nog niet verleerd is, maar Gerard maakte toch gebruik van het gebrek aan wedstrijdritme bij Fred. Wim A mocht hans bestrijden. Die wil nog wel eens voor een verassing zorgen (zowel goede as slechte), maar dit keer waren de heren vreedzaam genoeg om een remise af te spreken.
Jan Plante kwam ook net terug van vakantie en dan moeten aantreden tegen een ingespeelde clubkampioen is niet makkelijk. Het bleek uiteindelijk ook te moeilijk te zijn.
Wim K tegen Willem B, daarachter Ton tegen Marcel
Onze voorzitter Willem gaf schaakles aan Wim K. Normaal geef je bij les de tegenstander kansen om te winnen. Ik had niet de indruk dat het zo’n soort les was. Willem won gewoon. Ton en Marcel vochten een zwaar bevochten partij die Marcel uiteindelijk naar zich wist toe te trekken.
Niet op de foto staan Floris en Marcelis. Tenslotte mag er slechts de eerste 5 minuten gefotografeerd worden en Marcelis kwam dus gewoon te laat binnen voor de foto. Hij reageerde dat af op de arme Floris die van het bord werd geveegd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op september 24, 2012 door in Geen categorie en getagd als .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: