Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Zesde ronde Univé

Arie tegen Caroline Slingerland


In de open groep speelde Arie tegen Caroline Slingerland. Toen ik later naar zijn partij kwam kijken zag ik het volgende:

En dat is niet Caroline Slingerland maar Jaap Vogel


Ik zoeken naar Arie. Niet gevonden omdat hij al klaar was.Een grootmeesterremise om een extra rustdag te krijgen? Soms is dat verstandig in een negenrondig toernooi, maar zo kennen we Arie niet. Toch is dat het geval, want na 14 zetten theorie kun je moeilijk zeggen dat je tot het uiterste bent gegaan. Morgen zal een uitgeruste Arie weer alle hoeken van het bord opzoeken.

Herman tegen Nimrod Veinberg uit Israel


Herman verloor. Lang leek hij het betere van het spel te hebben. Won zelfs een pion, maar dat kostte wel de partij. Kijkt u vooral even naar de eindstelling op het bord van Herman (op de site van Univechess). Kijk en bedenk zelf waarom Herman niets anders restte dan opgeven.

ochtendgroep
Géén foto’s van de ochtendgroep. Er is namelijk een reden waarom uw verslaggever in de middaggroep speelt. Naast de langere bedenktijd is dat vooral omdat ik als avondmens ‘s-morgens niet kan schaken. Zelfs de middag is soms nog te vroeg. Vandaar mijn vraag, waar blijven de nachttoernooien????
Het was wel een zeer goede ochtend. Alle drie esg-ers wonnen hun partij en krabbelen daardoor wat terug in de stand. Alle drie staan nog op een minscore. (Hans en Willem S allebei op – 1,23 en Willem B op – 0,23) Willem B kan dat met één overwinning weer rechttrekken maar de andere twee moeten wat meer winnen.

Middaggroep

Supporter en chauffeur vader Struik bekijkt de stand.


Terwijl zoon Marcel de partijen bekijkt. hier bij het bord van Jan


Marcel kwam deze middag langs. Kon helaas zelf niet meedoen, maar kan het niet laten om af en toe te komen kijken. Niet voor de Kroongroep want die speelde vandaag niet, maar bij de borden van de esg-ers.
Ton speelde tegen Marten Berghuis van Hoogeveen en speelde zijn gebruikelijke spelletje. Het is meestal snel te zien of het een stelling is van Ton. Uiteindelijk werd het een eindspel van toren en witte loper en fgh pion tegen toren en zwarte loper en fghe pion, waarbij Ton een pionnetje minder had. Als de torens of de lopers worden geruild is het remise. Ton wist de combinatie van loper en toren en pluspion niet effectief te verdedigen en verloor. Analyses hebben vast uitgewezen dat Ton de remise heeft laten lopen.
Ruud speelde tegen de tegenstander van Ton van gisteren nl Jan Mascini. Ruud trok onervaard ten aanval tegen de vijandelijke koningsstelling en ik gaf lang de voorkeur aan zijn stelling. Waar het precies misgegaan is heb ik niet gezien, maar er staat een verlies op het scorebord.
Bastiaan speelde net als vorig jaar tegen Henk Erkelens en net als vorig jaar won Bastiaan.Bastiaan won een pion die kon oprukken naar de zevende rij. Een andere vrijpion trok de vijandelijke koning weg, zodat Bastiaan met zijn koning naar de opgerukte pion lopen. Met ondersteuning van de koning en in de rug gedekt door een toren kon promotie afgedwongen worden en die promotie leverde een toren op.
Jan verdubbelde zijn score door een overwinning op Jan van den Berg. Het levert slechts twee ratingpuntjes op, maar het geeft wel rust dat niet alle partijen worden verknald. Kijken of morgen tegen Ti de Jong een volgend puntje kan worden bijgeschreven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 24, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: