Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Interne

Maandag speelden zowel het tweede (uit tegen DAC) als het derde (thuis tegen Unitas 2) een externe wedstrijd. Dat zijn 16 spelers. Toch waren er nog 14 spelers aanwezig om te spelen voor de interne. 30 spelers aanwezig, terwijl wij er 31 leden hebben.
Uw reporter mocht de indeling verzorgen, maar het elektronisch speelgoed was een maatje te ingewikkeld voor mij. Gelukkig was de tweede periode begonnen en kon de indeling met de hand gedaan worden.
Paul was het eerste klaar met een overwinning op Edwin. Die gaf op omdat hij dacht een dame te verliezen. Paul besloot daarna maar schaakles te geven, wat er op neer kwam dat hij de tweede niet meetellende partij verloor. Dat Edwin veel plezier had was voor iedereen duidelijk te horen.
Ton had geen tegenstander in de externe en besloot voor een twee punten avond te gaan. Helaas voor hem bleef het bij 1 punt. Evert ving het frivole spel van Ton goed op en won zeer makkelijk een kwaliteit en dat werd eenvoudig naar winst geschioven.
Floris en Maris bleven elkaar van afstand begluren, waarbij Floris zeer veel tijd verbruikte om zijn stelling goed te houden. Toen de vijandelijkheden losbarsten en er lijfelijk contact werd gezocht bleek Floris over onvoldoende tijd te beschikken om de strijd in zijn voordeel te beslechten.
Ook Ruud en Piet maakten er een lange partij van, waarbij Ruud zijn zwarte stukken naar de goede velden dirigeerde. Voordat de schade te groot werd gaf Piet op.
Jurrien had de moed om in een toren tegen dame-eindspel remise aan te bieden. Daarop ging Wim A natuurlijk niet in. die won gewoon het eindspel.
Bleven over de twee topduels.
Arie en Herman Voss maakten er een zeer interessante partij van. Na afloop zei Arie dat hij eindelijk een partij had waarbij de koningsmataanval eindelijk tot het goede resultaat had geleid. Dat was Herman ook van plan, maar die kwam een zet te laat.
Herman Snelders en Leo waren als laatste bezig in een partij die onbeslist bleef. Welliswaar had Herman een pionnetje meer en wat meer tijd, maar Herman wil zo niet winnen.
Omdat Jan wedstrijdleider was en oneven is niet duidelijk wie koploper is. Zo gauw Willem terug is uit Delfzijl zal de stand een keer gepubliceerd worden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 6, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: