Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 3 VAN BORD GEVEEGD

Goedgemutst togen we donderdagavond naar Hoogezand waar HSG 2 onze tegenstander was. We startten met een achterstand omdat Jan Peek vooraf een veelbelovende stelling tot een nederlaag zag verworden. Wij beloofden hem wraak, maar dat heeft er geen moment in gezeten.

In de eerste helft van de avond kwamen we op 0-3 omdat Klaas en Jurjen hun partijen verloren. Jurjen had hem goed opgezet, maar raakte in het vroege eindspel van de weg, Klaas groepeerde een paar van zijn stukken in een hoek van het bord, stukken die elders node werden gemist.

Daarna twee remises, van Ton op de voet gevolgd door Hans. Ton in een morsdode, dicht geschoven stelling. Hij moest wel even slikken toen zijn tegenstander toonde dat hij een best belangrijke pion had kunnen winnen met misschien kan op meer. Hans met een verdiend gelijk spel omdat hij goed had gezien dat een minpion bij ongelijke lopers niet erg was, 1-4.

Willem, onze kopman profiteerde bekwaam van de uitgestelde rokade van zijn opponent, hij zette zoveel druk dat de HSP-er niet meer aan de rokade toekwam zonder stukverlies. Met een stuk meer was de partij snel uit, 2-4.

Het spektakelstuk werd verzorgd door Fred en Alex van Prinsenbeek (HSP). Fred stond een stuk voor, maar had daarvoor grote concessies moeten doen. In een even spannend als aantrekkelijk schouwspel verloren beiden een toren, de tegenstander haalde op het nippertje de tijdcontrole. Diens stukken beheersten open lijnen en diagonalen. Dat was beslissend voor het resultaat.

Reint streed het langst, had uiteindelijk flink materieel nadeel, maar even leek het er nog op dat hij misschien een eeuwig schaak uit de stelling kon toveren. Dat bleek niet het geval, 2-6.

Dus niks geen wraak, een kansloze nederlaag. Wij kijken vooruit, nieuwe rondes, nieuwe kansen. Hadden we vorig seizoen na drie ronden immers ook geen 0 matchpunten?

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 30, 2012 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: