Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Daniel Apol wint Grote Prijs van Emmen, – Marrit Adema aan kop in GrandPrix klassement

Een kleine veertig deelnemers afkomstig uit Groningen, Drente en Friesland deden afgelopen zaterdag mee aan het GrandPrix toernooi van Emmen.
De deelnemers werden verdeeld over vijf groepen (1×6 : A en 4×8: B-E).

Groep A werd met overmacht gewonnen door Daniel Apol van de Paardensprong uit Groningen. Leonard in’t Veen  (vorig jaar winnaar van de B-groep) werd tweede. 
Groep B werd gewonnen door Feline Waardenburg (Kasteel, Coevorden). Ze werd daarbij goed geholpen dor Finn van Pijkeren (Ten Boer) , die zus  Dalarna in de laatste ronde versloeg.        
Groep C was ook een spannende aangelegenheid. Hier moesten de koplopers in de laatste ronde tegen elkaar. Abedin Hey uit Assen leek er het op een gegeven moment het best voor te staan, maar zijn tegenstander Niek Westerhof (Kasteel, Coevorden) wist hem nog net af te troeven.
Groep D werd met overmacht gewonnen door Lemee Reuver van Ten  Boer met een 100% score. Drie punt voor op een drietal spelers met 4-7.
In Groep E bleek Marrit Adema  de sterkste.  Ze verloor slechts een partij en laat dat nu net van broertje Wessel zijn. De familie Adema is afkomstig uit Sneek, maar woont sindskort in Meppel,. Meppel is wel Drenthe maar valt niet onder de NOSBO. De kinderen werden enthousiast gesupporterd door vader, moeder, zusje en opa en oma. Volgens opa was Wessel dit keer niet zo op dreef. Herdersmat in de eerste partij, dan weet je het wel. Wessel haalde toch nog drie punten. Oh ja, Wessel is al zes jaar.

Het GrandPrix klassement wordt iedere keer weer uitgerekend door Ernst Leeftink. Bovenaan staat diegene die in totaal het meeste aantal punten heeft behaald in de serie grand prix toernooien. Gecompliceerde optelling van punten en plaatsing, waarbij het niet uitmaakt in welke groep ze behaald zijn. Je kunt alleen punten halen als je meegedaan hebt.  Aan het begin van de dag mocht  Joost Bensink  de gele trui aantrekken omdat hij op dat moment eerste stond. Aan het eind van de dag bleek Marrit Adema de trui overgenomen te hebben Toernooiwinnaar Daniel Apol komt pas op de veertiende plaats, omdat hij in Veendam niet mee had gespeeld. 

Wat opvalt is dat Ten Boer zeven malen in de prijzen viel. Opmerkelijk is ook dat Kasteel met drie deelnemer twee groepswinnaars heeft.

GROEPA GROEPA WINNAARS GROEPB GROEPB WINNAARS GROEPC GROEPC WINNAARS GROEPD GROEPD WINNAARS GROEPE GROEPE WINNAARS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op december 16, 2012 door in Jeugd en getagd als .

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: