Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Tata chess van uw verslaggever ter plekke

Allereerst over mijn eigen partijen. De eerste partij was een snelle remise door omstandigheden van mijn tegenstander. Ik had dit aangeboden en het werd geaccepteerd waardoor we snel klaar waren. De tweede partij werd een niet al te lastige winst, waarbij ik eerst 1, daarna een tweede pion en tot slot de dame won. Mijn derde partij was een lange waarbij ik een kwaliteit voor kwam te staan, maar ik het niet tot winst kon om zetten. Het eindigde met koning+toren tegen koning+paard. 

De eerste ronde van de tienkampers was er een met een kater. De heren haden het de dag ervoor wat te laat en te gezellig gemaakt waardoor ze niet al te vris achter het bord zaten. De partij van evert was binnen 20 zetten klaar hij zag niets naar eigen zeggen. Hij dacht een toren te offeren en er een toren en een pion voor terug te krijgen, hij zag hem echter nooit terug. Hans had gewonnen gestaan, maar remise genomen. De overige heren met nul punten wisten hans nog wel te vertellen hoe hij had moeten winnen.

Ronde 2: hans had twee stukken voor een toren en twee fantastische paarden. Hij leek het wat mij betreft makkelijk te kunnen winnen, maar even later was hij aan het analyseren met een remise en een biertje. Herman stond al snel slastig met een aanval op de koning. Er dreeg lang een loper geoffert te kunnen worden met ernstige gevolgen. Of dit ook daadwerkelijk is gebeurt weet onze verslaggever ook niet! Maar hij had wel verloren. Ruud had een gesloten waarvan ik dacht dat hij er op enig moment beter voor stond. Toen daadwerkelijk de doorbraken in de pionenketens begonnen was het lastig inschatten wie er het beste uit zou komen. Later bleek dit zijn tegenstander te zijn. Tot slot evert. Hij was de avond er voor al om negen uur naar bed gegaan en zat scherp achter het bord. Hij won een kwaliteit en was als eerste van het stel klaar met een winst op zak. Uw verslaggever is weer thuis dus wie volgt?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 20, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Theo Dijkstra
T: 06 11699452

jeugdafdeling:
Almar Gerbens
T: 06-53143640

Indeling interne competitie:
Quinten Nijland
T: 06-31349157

Externe competitie:     Evert Hondema                T: 06-50400105

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: