Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Peter in SPA

Peter speelt mee in Science Park Amsterdam (SPA) en dat is dus niet Spa in België. Het is een toernooi die gelijk gehouden wordt met het Nederlands kampioenschap algemeen en het NK vrouwen.

Je kunt zeer veel partijen live volgen. Natuurlijk alle partijen van de kampioenschappen, maar ook de 12 eerste borden van het open toernooi. Peter speelt in de A-groep. Door zijn relatief hoge internationale Fide-rating van 2187  (nog vanuit zijn glorie tijd) is Peter als 25e geplaatst. Hierdoor moest hij in de eerste ronde tegen de nummer 66 Frans Sanijs. Als u denkt dat dat een makkie is dan vergist u zich want Sanijs heeft toch nog een rating van 2042 en dat is niet veel anders dan de KNSB-rating van Peter.

Peter speelt het toernooi om zich voor te bereiden op de KNSB-competitie en het resultaat is wat ondergeschikt aan het spelplezier. In de eerste ronde kwam Peter niet verder dan remise. Omdat zoals gezegd de eerste 12 partijen live te zien zijn, en nummer 25 dus niet, dit keer géén partijbespreking. We hopen natuurlijk allemaal dat Peter wel op de bovenste 12 borden terecht komt. Enerzijds omdat dat betekent dat Peter geweldig aan het spelen is, anderzijds omdat we hem dan kunnen volgen. Uw reporter heeft in ieder geval vrij genomen voor het geval dat.

Speelt u ook een zomertoernooi, geef dat dan door aan uw verslaggever. Die houdt dan iedereen op de hoogte. Als u liever in de anonimiteit speelt (zodat u lekker kunt prutsen) meld dit dan ook, want vele reporters pluizen alle zomertoernooien na op deelnemers van ESG.

Al gevonden:

Vanaf maandag speelt Evert in het Bilderbergtoernooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juli 6, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: