Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

IC ronde 3

Er was weer veel te beleven in het goed gevulde programma. Ik heb daar van kunnen genieten omdat tegenstander Leo snel de weg kwijtraakte omdat hij zo graag pion d4 wil weggeven. Toen hem dat gelukt was kon ik hem snel op de koningsvleugel oprollen. Toch lang niet alles op de andere borden gezien omdat het mij niet echt uitkomt om nog 2 uur op een paar uitslagen te gaan zitten wachten. Met dank aan Jan toch vandaag de uitslagen en enig commentaar.
Bij Hans was het echt genieten. Twee zwarte lopers die als ingeslagen kruisraketten op g3 en h3 terecht waren gekomen. Toen Hans Pe4 speelde ging ik ongeveer naar huis met de gedachte dat Pg4 direct naar mat zou gaan. De koningspositie van Jurjen was toen echter al definitief in puin. Marcel hield goed stand tegen Herman en heeft in een eindspel met 5 pionnen tegen paard en pion wellicht de winst nog laten liggen. Peter maakte zich breed tegen Fred en drukte hem secuur van het bord. Marcelis leverde al snel met wit een stuk in bij Jan Plante en kreeg toen een soort stoomwals over zich heen. Bij Douwe was het weer stratego met een slechte positie voor de vlag die dan ook is gevallen. Dan maakt de stelling niets meer uit maar die was ook heel moeilijk. Reint leek leuke kansen tegen Wim te hebben maar de dreigingen tegen de zwarte koning liepen dood, waarna Wim hem op de damevleugel in de tang nam en toen ook nog een toren cadeau kreeg. Jan Peek heeft de draad ook weer opgepakt en mocht direct tegen Evert. Die zette natuurlijk met wit zijn favoriete opening op het bord en Jan liet zich al snel in een dodelijke penning zetten. Dat kostte eerste een stuk en niet veel later stortte de gehele stelling in elkaar. Bij mijn vertrek had Bastiaan op slinkse manier Jan R een pion ontfutseld. Maar met alleen maar lichte stukken is dat niet eenvoudig in winst om te zetten. Bastiaan wist er nog een pion bij te veroveren en kon later ondanks ongelijke lopers toch de winst noteren. Klaas deed het voor zijn doen rustig aan en had al snel het overwicht in de partij tegen Paul, die er nog een beetje moet inkomen. Tenslotte heeft Piet de elanden weer met rust gelaten en zich aan het schaakfront gemeld. Edwin werkte er op een plezierige manier aan mee om Piet weer een beetje de smaak te pakken laten krijgen.
Tot volgende week allemaal. Ik ga nu proberen de uitslagen en de stand er aan vast te plakken, maar ik denk niet dat mij dat gaat lukken. Die komen dan wel weer via Jan.

Arie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 1, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: