Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

vijfde ronde Univechess

De ochtendgroep was gunstig voor de ESG-ers. Willem won van Frans Arp (1976). En eigenlijk ging dit moeiteloos.  Volgens Willem liep alles makkelijk doordat Arp niet altijd de beste zet deed.

Hans speelde wederom remise in een stelling die een grootmeester misschien nog gewonnen had. Maar als je geen winst ziet dan is remise tegen een op papier veel sterkere tegenstander ook mooi.

Arie met uitzicht op de rokerstuin

Arie met uitzicht op de rokerstuin

In de Open groep is Arie na een sterke start wat teruggevallen. Vandaag speelde hij weer bij de onderste helft van de borden. De tegenstand werd er niet minder om. Vandaag kwam hij met zwart lichte openingsproblemen niet te boven. Arie besloot met opoffering van een pion aktief te verdedigen, maar ook dat hielp niet. Morgen weer een 2200 speler, nl Adrian Clemens.

Ruud tegen Wim Brinkhuis

Ruud tegen Wim Brinkhuis

Ruud treft het niet. De twee partijen tegen 1800+ spelers gingen verloren, de twee partijen tegen zwakkeren werden eenvoudig gewonnen. Vandaag was er weer een zwakkere aan de beurt en Ruud won snel en eenvoudig. Morgen weer een 1800+ speler. Het zou leuk zijn als Ruud die gaat winnen.

Ton tegen Frans de Vreeze

Ton tegen Frans de Vreeze

Ton speelde een op papier makkelijke partij, maar in de praktijk werd het een echte heksenketel met binnengedrongen dame. Pas toen Lf8 naar d6 kon was het gelijk uit (mat of dameverlies). Ontlokte tegenstander Frans de uitspraak: “de hele partij doet die loper en de toren op h8 niet mee, en met de eerste zet van die loper is het over”. Ja en die toren op h8 kreeg plotseling ook een rol. Zie stelling hieronder:

stelling na Lf8-d6

stelling na Lf8-d6

Herman kwam tegen Sander Taams niet in de problemen. Door de tegengestelde rokade was de vraag welke aanval het snelst zou zijn. Herman won een pion, nog een pion, toen de kwaliteit en won zoals hij wilde.

Bastiaan op de voorgrond tegen Jasper Seelemeijer,  daarachter Sander Taams - Herman Voss

Bastiaan op de voorgrond tegen Jasper Seelemeijer,
daarachter Sander Taams – Herman Voss

Bastiaan mocht zijn vorm tonen tegen de 1900+ speler Jasper Seelemeijer. Bastiaan kreeg eindelijk de opening op het bord die hij wou spelen. Het scherpe openingsspel leek zelfs goed uit te pakken voor Bastiaan, maar uiteindelijk werd hij in een verdedigende rol gedwongen. Door een dame en toren op de zevende rij was hij met handen en voeten gebonden en dat moest een keer verkeerd uitpakken. Een poging om dan tenminste tegendreigingen in de stelling te bouwen, pakte verkeerd uit. Stukverlies en de stukken konden weer in het doosje.

Evert

Evert tegen Wubs

Evert nog nagenietend van zijn verjaardag zette de partij goed op.  Een vlaag van schaakblindheid kostte echter een stuk. Desondanks kwam Evert een heel eind met zijn pionnen. Aan het eind kwam hij echter een tempi te kort en verloor.

analyse van Ton en Frans

analyse van Ton en Frans

Meer over de amateurgroepen op: http://www.deschaakreporter.wordpress.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 22, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: