Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Vierde ronde Univechess

De vierde ronde kende voor ons ESG-ers een goede start. Willem won van Marlinde Waardenburg, de jongste van de drie zusjes die meedoen. Met een rating van 871 was Marlinde duidelijk de underdog. Ze had intussen echter wel twee punten verzameld en dan moet je toch uitkijken. Willem liet echter zien dat bijna 1000 elopunten verschil moeilijk te overbruggen is.

Hans Hut als hij geconcentreerd is

Hans Hut als hij geconcentreerd is

Hans was warempel nog bezig toen uw reporter langs kwam om twaalf uur. Meestal zit Hans dan al een biertje. Dit keer zat hij achter het bord dus krijgt u eindelijk een foto te zien van Hans in aktie. Hans won een mooie partij van Harry Besselse (1649). Hans komt hierdoor op twee punten.

tussen de middag analyse

tussen de middag analyse

In de Open groep zat Arie weer tegen de muur. Ik kon de partij daardoor niet zo goed volgen, maar gelukkig is de partij op de site van Unive te zien. Arie werd in 30 zetten mat gezet midden in zijn eigen stelling. Van die 30 zetten waren er 7 koningszetten. De eindstelling is eigenlijk best grappig dus bekijk die rustig.

Ook in de middag groep ging niet alles naar wens.

Herman vooraf

Herman vooraf

Herman aan bord 1 speelde om de koppositie tegen Joop Hummel. De partij was snel uit. Reeds vroeg in de partij gaf Herman een stuk weg en dan heeft verder spelen géén zin.

Ook Ton verloor en wel tegen Willy Wubs. Ton offerde in de opening een pion voor aktief stukkenspel. Er kwam echter geen beslissende aanval uit en dan gaat uiteindelijk de pluspion van de tegenstander zich uitbetalen. Daarbij kreeg Ton ook nog een standaard offer op h3 te verwerken. Daarna duurde het even voordat er uitslagen te melden waren. Bij drie van de vijf laatste partijen waren ESG-ers betrokken. We zijn knokkers zullen we dan maar zeggen.

Bastiaan met zwart tegen David Knight

Bastiaan met zwart tegen David Knight

Bastiaan won, maar het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost. Het eindspel werd door Bastiaan echter goed gespeeld, hoewel hij de theorie niet meer helemaal in zijn hoofd had zitten. Achter het bord vond hij de goede zetten echter wel.

Ruud tegen Jan Schol

Ruud tegen Jan Schol

Vlot daarna was Ruud klaar die mij voor aanvang er netjes op wees dat hij géén 83 maar slechts 82 jaar oud is. Hij is dit jaar namelijk nog niet jarig geweest. Bij Ruud op het bord zag ik twee redelijk open koningsstellingen op het bord. Hoe het gebeurde heb ik niet meegekregen, maar Ruud kwam een kwaliteit achter te staan. Hij wist het desondanks nog lang vol te houden. Uiteindelijk ging hij ten onder aan het feit dat zijn achterste pionnen op de a en op de h-lijn moeilijk allebei te dekken waren.

Evert  aan het werk

Evert aan het werk

De jarige Evert (64 jaar jong, nog net niet bejaard) speelde tegen Mike Haslinger. Deze is de vader van Gareth Haslinger die bovenin onze groep meedraait, maar ook van GM Stewart Haslinger die bovenin de open groep meedraait. Evert had al twee keer eerder in Hoogeveen tegen Mike gespeeld en beide keren gewonnen. Daarnaast heeft Evert in al die jaren dat hij in Hoogeveen meedoet nog nooit op zijn verjaardag  verloren! Kortom Evert blaakte van het zelfvertrouwen. Verjaardagsfeestje hou je door te winnen. Mike was echter niet van plan om cadeautjes te geven en heeft dat ook niet gedaan.

Evert met de laatste zware loodjes.  De uitgespeelde Ton en Herman kijken toe.

Evert met de laatste zware loodjes. De uitgespeelde Ton en Herman kijken toe.

Het werd een lange partij die op zitvlees werd beslist. Meestal trekt men de jas uit als het spannend wordt, Zoals u kunt zien trok Mike de jas aan. Het is namelijk warm als iedereen nog speelt, maar als er nog maar een paar borden bezig zijn, wordt het blijkbaar kouder. Het was een ingewikkelde partij waarbij Evert de kleine kwaliteit had voor een pion. Uiteindelijk wist hij de tegenstander in een matnet te vlechten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 21, 2013 door in Toernooien.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: