Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

zesde ronde Univé

De zesde ronde van het Univéchess is bepaald niet de beste ronde voor de ESG-ers.

In de ochtendgroep verloren zowel Hans als Willem. Dat Hans verliest van Toon Mentink (1846) kunnen we hem niet kwalijk nemen. Hij heeft tot nu toe 1,5 punt meer gescoord dan op grond van zijn (te lage) rating mocht worden verwacht. Bij Willem hadden we na de winst gisteren op Frans Arp op meer gehoopt. De belg Franky Deketelaere is ongeveer even sterk, maar dit keer verloor Willem.

In de open groep verloor Arie van Adrian Clemens. Dat is op zich geen schande en Arie heeft nog een klein plusje. Het wordt echter tijd om weer eens te winnen. Donderdag tegen de italiaan Martinello (2167).

In de middaggroep was er dit keer niemand die verloor en één die zelfs won. Laten we met de gelukkige beginnen.

Ja deze ronde mogen we Ton gerust gelukkig noemen. Offerde onterecht een stuk en kreeg daarvoor één pionnetje terug.Toen de tegenstander zijn stukken niet goed neer zette rook Ton zijn kans. Een tweede pion werd geofferd en toen de tegenstander niet op zijn sterkst voortzette kon Ton een mataanval opzetten. Klikt u maar op onderstaande foto en vergroot de stelling van Ton en u kunt zelf bedenken hoe Ton uiteindelijk won.

Ton op de voorgrond won en Evert daarachter speelde remise

Ton op de voorgrond won en Evert daarachter speelde remise

Evert vond zichzelf bepaald niet gelukkig. Zijn overwegende stelling was niet te winnen, tenminste niet op de manier die Evert probeerde. En Evert probeerde en probeerde maar moest in remise berusten.

Herman speelde tegen oude bekende Joan Reinders uit Hardenberg. Ik hoorde geen verschrikkelijke verhalen van Herman, dus ik ga er van uit dat het een evenwichtige remise was. Ook Bastiaan speelde remise. Hij moest met zwart tegen Henk van Dijk en verdedigde zich rustig. Toen van Dijk geen plan kon verzinnen om Bastiaan te verslaan bood deze remise aan. Bastiaan had er geen moeite mee deze aan te nemen.

Ruud liet wat liggen tegen David Knight

Ruud liet wat liggen tegen David Knight

Ruud speelde in het begin uitstekend, Wist een op het oog gewonnen eindspel te bereiken, maar daarna ging het fout. Zoals u op het bord hierboven kon zien verwaterde de stelling in een gelijkwaardige stelling die dan ook remise werd gegeven.

Meer lezen kijk dan op: http://deschaakreporter.wordpress.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 23, 2013 door in Toernooien.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: