Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

zevende ronde Unive

Een balende Hans direkt na de partij

Een balende Hans direkt na de partij

In de ochtendgroep bereikte Hans een gewonnen stelling tegen Jonas Hilwerda. Volgens Hans is een pion meer waard dan een toren. Toen hij een toren kon pakken liet hij dat na en nam een pionnetje. De daarop volgende aanval van Jonas ondersteund door die toren zorgde er voor dat Hans verloor. Leuk feitje: Jonas speelde de dame van h7 naar f4. Beide spelers noteerden deze zet op hun formulier zonder te beseffen dat die zet helemaal niet kan. Pas bij de analyse kwamen ze daar achter.

Hans analyseert met Jonas en zijn vader.

Hans analyseert met Jonas en zijn vader.

Willem verloor vrij kansloos van Fons van Hamond. Willem was al klaar toen ik de speelzaal bezocht. Later betrapte de fotograaf hem nog en konden we de eindstelling bekijken. Het bleek dat Willem een toren had geofferd om in de koningsaanval te winnen. Zoals u op onderstaande stelling kunt zien is deze missie niet geslaagd.

Willem heeft ondanks verlies nog pret.

Willem heeft ondanks verlies nog pret.

Arie moest na een aantal verliezen weer het vertrouwen in zichzelf vinden. Hij speelde agressief de opening en liet toe dat zijn tegenstander, de italiaan Martinello, een dubbelpion op de d-lijn voor kwam te staan. Arie deed het kalm aan met het terugwinnen van deze pionnen. Pas op zet 42 werd de laatste van deze pionnen terug genomen. Arie kwam zelfs tijdelijk een pionnetje voor, maar die was niet te houden. Hoewel er daarna nog lang doorgespeeld werd het was en bleef remise.

Arie tegen de italiaan Martinello (2163) remise

Arie tegen de italiaan Martinello (2163) remise

In de middaggroep hield Herman zijn kans op een toernooizege in stand door te winnen van Peter Holscher, de nummer 2 van de plaatsingslijst. Volgens Peter bracht de opening niet wat hij er van verwacht had. En dan ga je volgens hem zoeken en zoeken. Al dat zoekwerk bracht echter geen duidelijk plan en die had Herman wel. Die speelde konsekwent op de zwaktes van de tegenstander. Dat leverde uiteindelijk de winst op.

Herman wint van Peter Holscher (2063). hier de analyse

Herman wint van Peter Holscher (2063). hier de analyse

Ook Bastiaan wist te winnen en weer van een 1800+ speler. Dit keer moest Ger de Boer (1845) opgeven. Bastiaan bereikte in de opening een plusje en wist die uit te bouwen naar winst. Een goede degelijke partij van Bastiaan die zelf als hij twee keer zou verliezen nog ratingwinst kan verwachten. Morgen mag hij tegen Henk Abels (1839) een oude bekende.

Bastiaan wint en Ruud verliest

Bastiaan wint en Ruud verliest

Ruud moest tegen de tegenstander van bastiaan de dag er voor. Ruud wist het voorbeeld van Bastiaan (remise) niet te volgen. Het werd een nederlaag en daarover vertellen we niet zoveel als over de winsten.

Ton verliest van Jan Schol

Ton verliest van Jan Schol

Ton kreeg met Jan Schol een sterke tegenstander tegenover zich. Toen ik na anderhalf uur bij zijn bord ging kijken had Ton een stuk minder voor wat vage aanvalskansen. Die waren te vaag om Jan Schol te verontrusten. Deze schoof de stelling simpel naar winst.

Evert won

Evert won

Evert had op papier een relatief makkelijke tegenstander. Die moeten echter ook gewonnen worden en dat lukte Evert middels zijn eigen spelletje. Ik denk niet dat hij één moment gedacht heeft dat hij het niet zou halen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 24, 2013 door in Toernooien.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: