Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

KPC/SSC 4

De vierde ronde van ons nieuwe fenomeen leverde mede het resultaat op waarvoor het bestuur deze competitie in het leven heeft geroepen. Aanwezig waren twee gasten die geen lid zijn maar het leuk hebben gevonden ons schaakcafe te bezoeken. Een op uitnodiging, de ander gelokt door het pamflet!

Ook de leden hebben deze competitie positief ontvangen. Negen partijen in de KPC en 13 deelnemers aan het snelschaken. Op basis van de reacties van Edwin kan gerust gesteld worden dat het gisteravond weer een dolle boel was met dikke pret en fanatiek geschaak, dit alles natuurlijk met passende drank en een overdaad aan lekkere hapjes.

Werd er ook nog gescoord? Jawel geen remise in de KPC al is de uitslag van de partij van Piet tegen onze binnenloopgast niet bekend.

Met zachte drang van de competitieleider vonden vrijwel alle deelnemers razendsnel een uitdagende tegenstander. Laatkomen betekent in dit geval weinig keus hebben. Dat kan gemakkelijk worden voorkomen door al ruim voor de schaakavond een tegenstander uit te dagen!

De resultaten:

Marcel wint van Almar, Arie van Ton, Peter van Bastiaan, Hans van Raymond, Herman van Douwe, Jurien van Klaas, Marcelis van Jan R en Willem van Edwin.

Wellicht heeft het bestuur voor deze competitie na 7 ronden nog een prijsje over en dan is van belang dat Peter 3 1/2 punt  heeft en Herman, Hans en Jurien 3.

Die gaan wij (de rest) de volgende ronde dus even te pakken nemen!

Bij het snelschaak maakten Peter, Willem B en Arie de dienst uit. Herman scoort ook altijd goed, maar moest deze avond voortijdig het strijdperk verlaten en wordt voor de titelresultaten geschrapt uit deze uitslag.

Dan is het resultaat na 11 wedstrijden:

Arie 11, Peter en Willem 10, Marcel 7 1/2, Douwe 6, Bastiaan en Raymond 5, Klaas 3 1/2, Almar en Ton 3, Jurien 2 en Hans 1 1/2

De stand in de snelschaakcompetitie op basis van gerealiseerde plaatsen is nog moeilijk te geven, omdat hiervoor 4 resultaten bepalend zijn. Daarom een beperkt lijstje van de kanshebbers op basis van de plaatsen die zij al hebben bereikt:

Arie: 1-1-2

Jan Pl: 1-2

Herman: 1-2

Jan v O: 1-2-4

Tot slot hulde aan Ton die de competitieleider ook eens wat rust tijdens het SSC gunde en de organisatie van deze ronde voor zijn rekening nam.

Prettige feestdagen allemaal en een beetje inhouden graag want op 4 januari speelt het eerste team de cruciale wedstrijd tegen Heereveen in de KNSB competitie.

Arie

 

 

 

Eén reactie op “KPC/SSC 4

  1. Raymond Hof
    december 17, 2013

    Ik vond het een leuke en leerzame schaakavond. Met name het snelschaken sprak mij aan. Vooral omdat je dan meer kansen krijgt om tegen schakers met hogere ratings te winnen. Als je dan je “reguliere” partij hebt verloren dan kun je de pijn met het snelschaken enigszins
    verzachten. gr. Raymond Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 17, 2013 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Jan van Os
Tel: 06-40818120

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:         Jan van Os                    Tel: 06-40818120

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: