Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 2 UITGESCHAKELD NA SPANNEND BEKERDUEL

We willen maar liever breken met de nieuwste trend dat van nederlagen blijkbaar geen verslagen meer op deze website meer geplaatst worden. Het bekerduel tussen Kasteel en ESG 2 eindigde na een 2 – 2 gelijkspel in de reguliere partijen, in een nederlaag met 1,5 – 2,5 in de barrage van het snelschaken.

Het reguliere deel van de avond. Willem Boontje leek een aanval van Lisanne Waardenburg te moeten keepen, hij counterde echter bekwaam met Pe5! Zijn ros keek verlekkerd samen met de loper naar de pion op f7, geen pretje voor zwart, maar toen zij dat met e6 wilde parreren, kwam de aap – in dit geval hetzelfde paard – uit Willems mouw, het sprong naar c4 waar het de dame onder schot nam. Een mooi tafereeltje dat twee pionnen opleverde, dat werd later een vol stuk en de partij. Ik zelf speelde tegen Paul Assen, offerde in de opening een gambietpion in iets raars spaansachtigs, had daar lange tijd weinig last van omdat de ontwikkeling wel aardig verliep, maar Paul wist zich los te werken en een offensief te ontketen, dat ik met een heftig schijnende tegenaanval wilde neutraliseren. Dat zou alleen maar gelukt zijn als mijn tegenstander een zet had moeten passen. Nu verloor ik terecht en regelmatig. Omdat Almar al vroeg een droog pionnetje verloor en in een Toren-eindspel terechtkwam met nog steeds een minuspion en ondanks verwoede pogingen dat tij niet meer kon keren, stonden we 1 – 2 achter. Onze ster van de avond, Marcel, wist van niets iets te maken, toen weer niets, maar uiteindelijk toch weer iets en toen opponent Stefan Broertjes ook nog even de regel van de oppositie vergat en deze schonk aan Marcel, konden wij ons toch opmaken voor een verlenging.

Snelschaken dus, in het totaal andere tempo van 3 minuten met 3 bonusseconden per uitgevoerde zet. In de auto op de terugweg concludeerden we dat dit tempo sterk verschilt van de 5 minuten sudden death. Ik hoorde dat Marcel (ster van de avond, als gezegd) opnieuw Stefan Broertjes vloerde, ik hoorde dat de tegenstandster van Willen de stand gelijk trok en toen ik opnieuw verloor van Paul Assen, nadat het lange tijd best aardig gegaan was totdat mijn dameloper die achter een witveldig pionnenscherm niks meer deed mij teveel last berokkende. Toen ik twee stukken achter stond gaf ik op. Inmiddels bleek Almar al remise te hebben gespeeld. Rond het middernachtelijk uur konden we de balans opmaken: een leuke schaakavond, een spannend duel en uitgebekerd!

WINTER

 

 

Eén reactie op “ESG 2 UITGESCHAKELD NA SPANNEND BEKERDUEL

  1. tonselten1
    december 21, 2014

    Een leuk verslag op de website van Het Kasteel: http://www.schaakclubhetkasteel.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 20, 2014 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: