Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Rapid ronde 2

 

 

Op maandagavond 21 december bekampten 12 leden elkaar om toch maar zo hoog mogelijk te kunnen eindigen in die 2e ronde van onze rapid-competitie. Immers, wat is er mooier om op de laatste clubavond van 2015 nog even “de eeuwige roem” te kunnen bemachtigen.

Maar voor wij van start gingen werd in onze kring eerst Pieter van der Werf herdacht, die op woensdag 18 december op 91 jarige leeftijd overleed, met een toespraak door  Ton Selten gevolgd door een minuut stilte.

Uit de top van de 1e ronde, die op 7 september werd verspeeld was alleen Evert, wegens schaakverplichtingen in Groningen, niet aanwezig. In zijn plaats was Leo nu wel aanwezig en dat hebben wij geweten. Hij is nu begonnen met zijn afscheidstournee en wilde maar al te graag even de eerste viool spelen. Maar er waren meer leden die grootste plannen hadden. Herman Voss bijvoorbeeld; als winnaar van de eerste ronde wilde hij ook deze ronde maar wat graag winnen. Marcel Struik liet zich ook al goed zien in de eerste ronden; winst tegen mij en Herman.

Tussen de ronden door was er gelegenheid tot sociale contacten, het eten van stukje banketstaaf, mee gebracht door Ton en even wat drinken aan de bar. De laatste ronde was nog heel erg spannend met de ontmoetingen Marcel – Willem en Herman – Douwe.  Marcel haalde na een zware partij het punt binnen terwijl Herman zijn goede (winst) stelling niet wist te verzilveren. Daardoor eindigden Leo en Marcel beide met 4 – 5 bovenaan, waarbij Leo de winst van deze 2e rapid-competitie naar zich toe trok omdat hij van Marcel had gewonnen.

 

Vanaf deze plaats wil ik u allen nog prettige feestdagen en een mooi en schaakvreugdevolle 2015 wensen.

De eindstand: met tussen haakjes hun score uit de eerste rapidronde.

  1. Leo          4                                                                                                                Marcel      4        (3/4     3½-5)
  2. Herman    3½      (1        5   -5)
  3. Douwe     3         (3/4     3½-5)                                                                                        Willem     3         (5/7      3   -5)                                                                                           Almar      3          (5/7     3   -5)
  4. Geert        2½
  5. Ton          2         (8/9      2   -5)                                                                                  Klaas        2         (8/9      2   -5)                                                                             Raymond  2         (11/13  1   -5)
  6. Marcelis    1
  7. Gor           0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 22, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: