Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Derde rapidavond prooi voor Herman

De derde rapidavond is overtuigend gewonnen door Herman. Hij won al zijn partijen. De strijd om het rapidkampioenschap ging tussen Herman en Marcel. Herman had de eerste avond gewonnen en Marcel de tweede. Deze derde avond was dus bepalend. In de eerste ronde gelijk al een verrassing want Marcel kwam niet door de verdediging van Raymond heen. Dat was de start van een geweldige avond voor Raymond. In de tweede ronde won hij namelijk van Jan vO. Die offerde een kwal voor drie en later vier pionnen. Jan lette echter niet op en gaf een toren weg. Raymond bood nog remise aan, maar Jan vond dat met twee paarden achter je dit niet kunt aannemen.

In de derde ronde ging de zegereeks van Raymond door toen Ton een mat in één overzag. In de vierde ronde de topper Marcel tegen Willem. Op het scherp van de snede met aan beide kanten doorgebroken onhoudbare pionnen. Herman was echter eerder dan Marcel en dat was beslissend. Almar maakte een einde aan de zegereeks van Raymond. Herman kwam daardoor een punt los op drie achtervolgers Almar, Willem en Jan.

In de laatste ronde mocht Almar proberen te winnen van Herman. Dat lukte bij lange na niet, want hij ging al vroeg in de fout. Jan won van Willem en werd daarmee ongedeeld tweedes. Raymond won in de laatste ronde van Marcelis en bereikte daardoor samen met Marcel de derde plaats.

Eindstand:

  1. Herman        5
  2. Jan vO           4
  3. Marcel en Raymond  3,5
  4. Ton, Willem en Almar   3
  5. Klaas, Hans en Marcelis  2
  6. Gor, Jan R, Tom, Bauke en Piet 1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 3, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: