Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Nieuwe ratings per 1 mei

De nieuwe KNSB-ratings (van 1 mei) zijn bekend. Grootste stijger is Raymond met + 72. Hij heeft afgelopen maandag al laten zien dat hij goed kan schaken. Zijn stijging heeft deels te maken met de zogenaamde K-factor. Des te meer je speelt, des te lager de K-factor wordt. Reden is dat als je weinig speelt je rating nog onbetrouwbaar is en des te meer je speelt des te betrouwbaarder wordt die.

Grootmeesters hebben meestal een K-factor van 10 en dat betekent dat als ze winnen van een gelijkwaardige speler ze 5 punten er bij krijgen (10 x 0,5), Bij remise krijgen ze er niks bij (10 x 0,0) en verliezen ze van één van onze leden dan verliezen ze 10 punten (10 x -1,0). U heeft natuurlijk al gezien dat het gaat om 10 x de W/We. Dat is de werkelijke score ten opzichte van de te verwachten score. Je verwacht dat de grootmeesters 100% scoort tegen een ieder van ons. Als hij een nul scoort is dat 1 minder dan verwacht, dus -1.

De meeste leden van ons hebben een k-factor van 25. Win je van iemand met 450 ratingpunten meer dan krijg je 25 x 1 = 25 punten erbij. Die verlies je dus als je verliest tegen iemand met 450 ratingpunten minder

De nieuwe ratings per 1 mei en hoe ze tot stand zijn gekomen kunt u vinden op de ratinglijst KNSB

De volgende KNSB-ratings komen op 1 augustus, 1 november en 1 februari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 4, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: