Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Almar bekerkampioen

Gisteravond werden de laatste wedstrijden gespeeld om de ESG-beker. Een beker die iedereen kan winnen. De ratingverschillen leiden namelijk tot tijdsverschillen. Des te meer ratingverschil leidt tot des te meer tijdsverschillen. In het extreme geval kan dit leiden tot dat de sterkere maar 5 minuten bedenktijd heeft en de zwakkere 40 minuten.

In de halve finale won Almar overtuigend van Raymond met 2-0. Dit mede omdat Raymond gebruik wou maken van de geringe tijd van Almar. Marcel had meer moeite met Ton. De eerste partij werd nog gewonnen, maar de tweede leidde tot een compleet verloren stelling. Ton dacht toen iets te veel na. Dat leverde wel een paar mooie krachtzetten op, maar leidde er ook toe dat Ton door de vlag ging. Voordat Marcel daar wat van kon zeggen viel zijn eigen vlag. Remise derhalve met dank aan Hans (inside geheimpje).

In de finale tussen Almar en Marcel bleek dat Marcel daar nog niet overheen was. Almar speelde rustig zijn zetten en Marcel probeerde te forceren. Dat leidde beide keren tot een verloren stelling. Almar had tegen zijn gewoonte in zijn tijd goed ingedeeld en profiteerde optimaal door twee keer te winnen.

Almar bekerkampioen

In groep 3 werden nog twee partijen gespeeld. Marcelis won van Piet en Jan Reinink verloor zeer snel van Klaas. In groep 4 won Tom de afgebroken partij tegen Edwin.

Hans en Gor speelden tegen twee bezoekers (Seco en Marcel). Herman en Jan vO speelden wat rapid partijen. Aan het eind van de avond werd er nog een snelschaaktoernooitje gehouden. Niemand wou weg voordat de uitslag van de beker bekend was. Jan vO won het toernooitje voor Herman. Met dank aan diezelfde Herman die zijn koning in liet staan, anders was Jan zeer waarschijnlijk als eerste door zijn vlag gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 9, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: