Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG verblundert wedstrijd.

ESG heeft de wedstrijd tegen Het Kasteel verloren en heeft dat geheel aan zichzelf te verwijten. Bij de opening gaf de teamleider van ESG aan dat zij eerst blij waren dat er twee Zuid Drentse clubs in de Promotieklasse bij waren gekomen. Nu blijkt echter dat deze twee clubs (Hoogeveen en Het Kasteel) bij ESG op bezoek komen terwijl ESG twee verre uitwedstrijden heeft gekregen.

De wedstrijd zelf bleef spannend tot het eind. Het begin was goed voor ESG. De stellingen zagen er gezond uit. Bastiaan was een pion voor gekomen in de opening. Alleen Wim had een in mijn ogen rare verdediging gekozen. Voor dat ik het wist was het plotseling 2,5-2,5. Willem en ikzelf wonnen, Bastiaan en Evert verloren, terwijl Ton remise speelde. Dat was teleurstellend. Tenslotte werd er juist aan de staart punten verwacht en dan is 1,5 uit vier bepaald niet goed te noemen. Marcel kwam op bord 1 niet verder dan remise tegen de op papier veel sterkere tegenstander. Dat is natuurlijk op zich een compliment waard. De eindstelling was dusdanig dat geen van beide eeuwig schaak wisten te voorkomen. Als Marcel het niet gaf dan deed de tegenstander het wel bij Marcel. Bleven over de borden drie en vier. Beide ESG-ers zaten te knokken voor remise. Dat leek er volgens mij ook in te zitten. Echter wat gebeurde er. Wim vond de stelling zo mooi dat hij geen moment aan zijn klok dacht. En toen viel zijn vlag. Douwe en zijn tegenstander wisten niet of remise voldoende was en speelden door en ja hoor ook Douwe ging vervolgens door zijn vlag.

En dus werd het niet de gehoopte 4-4 maar kregen we klop met 5-3. Laten we hopen dat we nu alle blunders in één wedstrijd hebben gestopt en dat we de volgende ronden gewoon gaan winnen. Dat is onderhand ook wel eens tijd.

verslag van Het Kasteel

foto’s Jan en Theo

 
ESG
 
 
 
3
5
 
1.
Struik,M.(Marcel)
1861
Assen,P.J.H.(Paul)
2064
½
½
2.
Os van,J.C.(Jan)
1832
Wemmenhove,A.A.(Arjen)
1807
1
0
3.
Fokkens,W.G.(Wim)
1881
Broertjes,S.G.(Stephan)
1788
0
1
4.
Többen,D.Y.(Douwe)
1800
Snoeijer,A.J.(Jan)
1764
0
1
5.
Hondema,E.C.(Evert)
1849
Velde ten,J.J.J.(Jeffrey)
1769
0
1
6.
Boontje,W.(Willem)
1779
Wal ter,G.(Gerjan)
1645
1
0
7.
Selten,A.W.M.(Ton)
1719
Waardenburg,M.D.(Marlinde)
1499
½
½
8.
Os van,B.(Bastiaan)
1679
Akkerman,V.(Vincent)
1262
0
1

Eén reactie op “ESG verblundert wedstrijd.

  1. Pingback: 3e ronde Promotieklasse | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 8, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: