Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG verliest weer

ESG heeft ook zijn vierde wedstrijd verloren en wel van de combinatie Haren/Oostermoer.

Psychologische oorlogsvoering vond ook plaats. Zo kreeg de topscoorder van ESG een bier over zich heen waardoor hij het grootste deel van de wedstrijd in zijn T-shirt speelde. Vanwege deelname van een zeer jeugdige speler bij de tegenstander moest zijn natte broek wel aanblijven.

Het was een nipt verlies en er was hoop op meer. We kwamen op voorsprong. Evert rolde zijn tegenstander op en invaller Theo had het ook op zijn heupen. Evert wikkelde af naar een gewonnen eindspel. Bastiaan liet zich verrassen door de onschuldige blikken van de jeugdspeler en zag te laat dat hij zijn toren op a8 weggaf. Daar wist de jeugd wel raad mee.

Toen pakten zich al de donkere wolken samen boven ons smaldeel. Zowel Marcel als Willem waren een kwaliteit achter gekomen. Marcel werd er vervolgens kansloos afgeschoven. Willem hield het wat langer vol, maar een remise kwam niet meer in zicht.

3-2 achter en de overgebleven borden gaven nog wat hoop. Douwe zat zwaar in de verdrukking. Wandelde met zijn koning van de konings- naar de damevleugel. Toen hij besloot om toch weer terug te lopen werd hij vakkundig mat gezet.

Ton stond de hele tijd overwegend, maar kon de winnende voortzetting (voor zover die er in zat) niet vinden en moest in remise berusten. Herhaling van stelling of verliezen.

Bleef over onze topscoorder Jan. Die had toen het nog goed ging met ESG een keertje remise aangeboden. De tegenstander zag mogelijkheden om met een minoraanval een zwakke hangende pion op c3 te creeëren. Jan liet dat toe omdat er gewonnen moest worden. Hij richte zijn blik daarom op de vijandelijke koning. Met een torenoffer op e6 bracht hij de tegenstander zodanig in verwarring dat er gewonnen werd.

Totaal dus een nipte nederlaag en met 1 gelijkspel en drie nederlagen begint het toch wel zorgelijk te worden. We krijgen de zwakkere teams nog, maar laten we het daar niet van afhangen. Een verrassing tegen de koploper Hoogeveen in de volgende ronde zal helpen. Vorig jaar deden we dat ook tegen de koploper dus waarom dit jaar niet.

Eén reactie op “ESG verliest weer

  1. Pingback: Promotieklasse | De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 2, 2016 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: