Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG V1 speelt gelijk tegen Sissa V2

Het eerste viertal speelde tegen het tweede viertal van Meesterklasser Sissa. De sissanen besloten om in omgekeerde ratingvolgorde te spelen. D.w.z. hun zwakste speler op bord één en hun sterkste op bord vier. Hierdoor hadden wij op bord 1 een groot overwicht op bord 2 een miniem voordeel en op de borden 3 en 4 had Sissa een groot overwicht.

Evert ‘verblunderde’ een pion in goede stelling. Ik dacht eerst aan een offer, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Dan kun je twee dingen doen. Een vesting bouwen en hopen dat je het houdt, of aanvallen in de hoop dat die misschien slaagt. Evert koos voor het laatste maar de tegenstander wikkelde eenvoudig af naar een gewonnen eindstelling.

Marcel kreeg een pion van zijn tegenstander. Die had geen enkele compensatie en Marcel kon dan ook rustig kijken hoe hij ging winnen. Dat deed hij vervolgens ook.

Jan werd gevraagd om er een creatieve partij van te maken. Dat leek Jan wel wat, maar de tegenstander die hierom gevraagd had speelde vervolgens gedegen. Hij maakte geen gebruik van de mogelijkheden die Jan hem bood waarna een dubbele toren met dame eindspel maar remise werd gegeven. Aanvallen werd voor beide te gevaarlijk.

Willem kreeg dus op bord vier de sterkste speler. Die had te laat in de gaten dat hij door de wisseling met zwart moest spelen ipv wit. Hij dreigde goedmoedig om maar te verliezen om de teamleider hiervoor te straffen. Dat dreigement werd helaas voor ons niet uitgevoerd. Willem speelde vervolgens een klasse partij waarbij hij niet in gevaar kwam. De remise was een logisch en verdiend resultaat.

Het eindresultaat dus een mooi gelijkspel. Met wat drank en bitterballen werd er nog lang nagepraat. De sissanen hebben een wedstrijdje Limerick maken in hun groepsapp gestart. Welke limericken ze over deze wedstrijd maken  zullen ze publiceren op hun forum. Ze hebben op de terugweg tijd genoeg om een paar goede te maken.

 
ESG
 
 
 
2
2
 
1.
Struik,M.(Marcel)
1857
Torenbosch,J.(Jorn)
1345
1
0
2.
Os van,J.C.(Jan)
1877
Sipkema,W.S.(Willem)
1848
½
½
3.
Hondema,E.C.(Evert)
1792
Oude Brunink,E.(Elias)
1888
0
1
4.
Boontje,W.(Willem)
1778
Jonker,J.(Jorik)
1975
½
½

2 reacties op “ESG V1 speelt gelijk tegen Sissa V2

 1. Willem Sipkema
  maart 21, 2017

  Afgereisd naar het naargeestige Emmen

  Alwaar wij een viertal trachtten te temmen

  Het was aan Jorn te wijten

  Zijn spel was om van te schijten

  Dat wij met de vrede moesten instemmen

 2. schaakjan
  maart 21, 2017

  Uit het Noorden kwamen de sissanen
  Ze stelden zich op als grote titanen
  Zouden het varkentje wel even wassen
  Maar ze verdwenen in de grond als echte dassen
  En vertrokken naar het noorden met rode kanen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 20, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: