Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 2 wint degradatieduel

ESG 2 mocht aantreden tegen de nummer laatst HSP/Veendam 3. Bij verlies zou het team in degradatiezorgen kunnen komen. De laatste ronde moeten ze tegen de koploper en dan zijn er weinig punten te verwachten. Je bent niet graag afhankelijk van anderen. Daarom was de opdracht duidelijk. Er moest gewonnen worden.

HSP/Veendam 3 is de Veendam afdeling van de fusieclub. Het voordeel van de fusie bleek deze keer. Ze konden een Hoogezandster opstellen als invaller.

Dat het een spannende wedstrijd worden was natuurlijk duidelijk. Iedereen zat geconcentreerd achter het bord en volgens mij zijn er heel wat zweetdruppels geproduceerd.

foto van Jan van Os.ESG liep uit naar een 2-1 voorsprong. Als eerste speelde Geert remise. Stond al snel in een gelijkwaardig eindspel na ruil van veel stukken. De volgorde van de rest weet ik precies meer. Anneke speelde remise en daar waren beide spelers tevreden mee. Sergei als invaller in zijn eerste wedstrijd voor ESG wist ook het punt binnen te slepen. Dat deden Hans en Sebo ook. Het enige volle tegenpunt kwam van Marcelis. Die stond gewonnen en als hij zijn dame verdedigd had dan had hij mat kunnen geven. Helaas niet gezien. Daarna was het weer ESG wat de klok sloeg. Almar won zijn partij, hoewel dat een kilo aan gewicht heeft gekost. Theo speelde tegen zijn naamgenoot Theo aan bord 1. Lang leek dit op remise aan te stevenen. Theo uit Veendam ruilde echter de verkeerde stukken en toen kon Theo uit Emmen winnen.

Efoto van Jan van Os.en ruime overwinning die de afstand tot degradatie onoverbrugbaar maakt.

andere foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 29, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: