Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Eerste kroeglopers toernooi in Almelo

Namens ESG waren jeugdleiders Marcel en “auteur” Almar op pad naar het zonovergoten Almelo, een heerlijk zondagmiddagje tussen de terrasjes. Het was het eerste kroegentoernooi in Almelo, iedereen moet even wennen. Zo kwamen ze er in het Theaterhotel bij de eerste ronde achter dat je bij schakers na een spannende partij het hoofd niet bij afrekenen staat. Maar liefst 6 spelers waren hem gevlogen, waaronder de auteur.

Ook zo’n nieuwigheid: uitslagen doorgeven via de chessreporter website: niet te verwarren met de schaakreporter. Uitslagen dienden te worden doorgegeven via de smartphone, op zich een heel leuk systeem dat je vanuit elk cafe de uitslagen direct kan doorgeven. Her en der gingen kleinigheden mis: Almar die dacht dat de site niet werkte, maar vergat dat de telefoon nog op vliegmodus stond, uitslagen die al voor een ander waren ingevuld en natuurlijk die 2 tegenstanders die niet kwamen opdagen, na bellen zaten ze gewoon op 10 meter te luieren in de zon.

Het systeem was een zwiters systeem, echter waren er wel drie groepen, indeling ging in 1 poule. Wij waren ingedeeld in B, in A zaten spelers van 1900 en hoger, en in C de zwakke broeders, heel veel met een rating van rond de 1000.

Begin was vrij makkelijk, almar een jeugdspeler van 600 en marcel 1 van nog geen 1300, daarna kregen we een ander kaliber bijna allemaal A groep. Marcel bijna uitsluitend 1900+ spelers. twee van 1950 had hij verslagen. Ook trof hij een fidemeester en Almar ook 1 van 2200 plus. Waar Marcel heel snel slecht kwam te staan, had Almar een remisezet over het hoofd gezien: het witte paard naar a8!!! gaf een zetherhaling. Het vervolg werden de hele dag toch wel tegenstanders van 1900 en hoger bij Marcel.

Eigenlijk ging het tot aan ronde 5 best goed, Er werden wat potjes gewonnen en verloren, bij Marcel soms best fraai. Blunders werden bijna niet gemaakt, overwinningen kwamen vooral tot stand door positionele kwaliteitsverschillen. Na de 5de ronde stonden van de 24 teams zevende en van de B groep tweede. Echter het Zwiters lot gunde ons nog twee hele zware koppels, waarin nog een halfje werd gehaald. Net een halfje te weinig voor de derde plaats in de B groep.

Al met al toch 50% gescoord, Almar 3 Marcel 4.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 21, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: