Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Marcel bekerkampioen

Marcel is naast gewoon kampioen ook bekerkampioen geworden. Op de finaleavond was de temperatuur opgelopen tot boven de 30 graden. Dat kwam dit keer niet van de schakers. Toch kwamen er nog 11 schakers naar Het Brinkenhoes om zelf te spelen en om te kijken wie de beker zou winnen. In de halve finale streden Marcel en Jan vO tegen elkaar en Ton en Douwe vochten ook een strijd uit.

Marcel won eenvoudig van Jan. Jan had wel de ideeën, maar de uitvoering liet nogal te wensen over. In beide partijen kon Marcel winnen door de fouten van Jan af te straffen. Dat was wel jammer want het is natuurlijk leuk om te zien of de ideeën van beide spelers ook uitkomen.

Ton en Douwe maakten er een spektakel van. De reguliere partijtjes eindigden in 1-1 waardoor het vluggeren de uitkomst moest brengen. Die wist Douwe te winnen met 2-0.

In de finale won Marcel de eerste partij in het eindspel met een trucje. De partij leek op slot ondanks een kwal die Marcel voor stond. Om de boel te breken werd de kwal teruggegeven. Douwe kon toen kiezen tussen de stelling gesloten houden of op winst te gaan spelen door met de koning de vijandelijke stelling binnen te dringen. Dat laatste leek goed maar Douwe nam een vergiftigde pion. Hierdoor kon Marcel zijn pion naar voren schuiven en die bereikte de overkant. In de tweede partij werd Douwe naar eigen zeggen overspeeld.

De meeste partijen werden er deze avond gespeeld door Sergei. Die speelde in zijn beide wedstrijden 1-1 in de normale partijen, 1-1 in de vluggerpartijen en moest dus ook twee keer een armageddonpartij spelen. En dat met de benauwde temperatuur.

Rest nog te zeggen dat het voorspelde onweer net als in een groot deel van Nederland niet is losgebarsten. Het wordt dus een zweetnachtje. Vandaar dat ik maar direkt dit verslag geschreven heb. Ik hoop dan ook dat het onweer dat vanaf een uur of 10 nederland is binnengetrokken ook Emmen gaat aandoen. Krijgen we misschien een frisse ochtend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 29, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: