Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Schaakfestijn van Schaakjan

Afgelopen zaterdag hield Schaakjan (Jan vO) zijn verjaardagsfeestje. Nu 65 jaar geen reden is meer voor een feestje (je gaat dan toch niet met pensioen) is 64 natuurlijk voor een schaker wel een reden. Daarnaast is Jan 50 jaar geleden begonnen met aktief te worden binnen het schaken. Als leider van het schaken op de MULO.

Naast de match tussen het damesteam en het jeugdteam (bestaande uit meisjes) was er een rapidtoernooi om de open drentse titel voor viertallen. Voor het algemeen verslag verwijs ik naar het verslag op De schaakreporter.

De ESG-ers onder ons deden mee in drie teams. ESG 1 bestaande uit Marcel, Herman, Evert en Ton wisten beslag te leggen op de derde plaats. Herman en Ton werden topscoorder met 3,5 uit 5. Marcel op bord 1 mocht daar de klappen opvangen en bleef steken op 1 punt. Evert scoorde een mooie 50%

In team Schaakjan speelden Jan, Bastiaan en Sebo mee. Jan en Bastiaan lieten zich vervangen door Marten Berghuis en Leo Spaans. Jan won van Marcel en Hans en verloor van Hing Ting Lai. Marten als zijn vervanger scoorde nog 1,5 punt. Bastiaan scoor 1 uit 2 en daar kwam 1 uit 3 bij van Leo. Sebo scoorde ook 1 punt, maar dan uit 5. Nanne van Foreest  speelde ook mee in dit team en hij scoorde 1,5 punt (remise tegen Evert en winst op Anneke)

ESG 3 ging in het geweld ten onder. In totaal werden er drie punten gescoord. Marcelis werd topscoorder met 2 uit 5 aan bord 4. Het derde punt kwam van Anneke op bord 3. ESG 3 werd hierdoor laatste op bordpunten.

Na afloop nog een snelschaakmatch ESG – Groninger Combinatie over 5 ronden. Groninger Combinatie werd aangevuld met Marten Berghuis, terwijl Leo Spaans voor ESG uitkwam. Dat ESG verloor zal u niet verbazen. Opvallend was wel dat alle vijf ronden met 4-1 werden verloren. Herman en Jan wonnen elk twee keer en daar kwam een punt van Ton bij.

Het feestje werd afgesloten bij de chinees. Conclusie Schaakjan: Geweldig mooi verjaardagsfeestje.

 

Algemeen verslag op De Schaakreporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 18, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: