Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Tweede dag Hoogeveen

SAM_0402

Hans laat hierboven zijn winstpartij tegen Esther Visbeen zien, Marcel die ook won kijkt aandachtig toe. Hans vond het een simpele overwinning. Marcel kreeg een tegenstander tegenover zich die graag met zijn paarden speelt. Met elke paard had hij binnen 15 zetten al drie keer gespeeld en toen stonden ze bepaald niet op de juiste velden. Marcel strafte dit af met een sterke koningsaanval. In de analyse met Jan werden er nog wel verbeteringen gevonden voor de tegenstander. Maar bij goed spel van Marcel zou hij toch wel gewonnen hebben. Heerlijk om te analyseren.

SAM_0397

Willem speelde tegen de sterke Ron Flohr (1942) en had met wit het betere van het spel. Nadat hij c6 speelde was de spanning weg. Die pion kon gewoon genomen worden vanwege een ruil met schaak. De stelling van Willem was goed genoeg om desondanks remise te spelen.

SAM_0424

Evert hoorde nog net bij de bovenste helft van de 1-punters en kreeg dus de laagst gerate tegenstander met 1 punt. Dat was Roald Vos (1219) die in de eerste ronde verrassend gewonnen had. Evert ging er doorheen. Op bovenstaande foto kunt u ziendat er al stukwinst dreigt. Het was vlot daarna uit. Leuk voor Evert, maar minder leuk voor hem was dat reisgenoot Ton er weer een lange middag van maakte.

SAM_0440

Ton mocht tegen de bij velen van ons bekende Joan Reinders (1870). Een kwaaie tegenstander die zijn stukken naar velden dirigeert zoals hij ook zijn muziekstukken dirigeert. Sterk in ritme, maar soms ook verrassend uit de bocht. Zie hem hier een rustige stuk dirigeren. Vergelijkbaar met de rustige manier waarop hij het pionnetje meer op de foto tot winst bracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 22, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: