Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Eerste dag Hoogeveen

Een vijftal schakers van ons doen mee aan het toernooi in Hoogeveen. In de ochtendgroep zijn dat Marcel, Willem en Hans en in de middaggroep zijn dat Evert en Ton.

Toen ik om 12.45 uur binnenkwam liep Willem al vrolijk rond. Hij had direkt de beuk er in gegooid voor een vlotte pot. Als dat lukte kon hij zijn energie sparen. En het lukte. Eerst een pionnetje voor komen en dan de aanval voortzetten. Een gemakkelijke overwinning. Hans stond toen al beroerd. Een stuk achter volgens Willem, maar toen ik keek bleek dat stuk wel een toren te zijn. Hans is niet van dat opgeverig en speelde nog een tijdje op trucjes. Het resultaat veranderde daardoor natuurlijk niet. Hoewel in de middaggroep zag ik nog iemand met een dame,loper en toren tegen toren er toch nog intrappen. Een dolle toren veranderde de winst in remise. Marcel was zoals gebruikelijk weer het langste bezig. Mijn eerste blik op de stelling was in een stelling die nog gelijkwaardig was. Allebei een toren, een dame en flink wat pionnen (6). Marcel dacht niet aan remise en probeerde een toren of dame achter de stelling van de tegenstander te krijgen. Dat lukte en er ontstond een dameeindspel met elk nog een viertal pionnen. Toen Marcel middels een schaakje een pion won was het pleit beslecht. Het duurde nog even want eeuwig schaak is altijd een risico in dergelijke stellingen. Marcel speelde het vervolgens goed uit, hoewel het misschien wat sneller had gekund.

In de middaggroep speelde Evert een puike partij. Ik zou zeggen een makkelijke overwinning, maar Evert ziet meer gevaren dan ik. Volgens hem moest hij het heel nauwkeurig spelen om de vis op het droge te krijgen. Dat was halverwege de middag gebeurd. Ton is wat gezakt met zijn rating (zacht gezegd) en zat daardoor in de onderste helft van het deelnemersveld. Als gevolg daarvan moest hij tegen Audrey Burer, een 1800 speler. Ton speelde de partij heel lang goed en had op een gegeven moment een paard tegen een pion gewonnen. De winst was echter lastig en Ton heeft het vaker moeilijk om de gewonnen stelling ook daadwerkelijk te winnen. Ook dit keer lukte het niet, mede door de ongelijke lopers. Het werd daardoor toch helaas remise. Na de remise maandag tegen Jan nu weer een remise tegen een 1800+ speler. Een goede week dus voor Ton.

Henk van Heuveln (1402) – Willem Boontje (1759)     0-1

Jeppe Teensma (1524) – Marcel Struik  (1839)  0-1

Stef van Kesteren (1794) – Hans Hut (1464)  1-0

Ton Selten (1625) – Audry Burer (1864)  remise

Theo Rellum (1417) – Evert Hondema (1801)  0-1

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 21, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: