Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Valthe tegen Emmen 2 een zinderende avond!

Van Willem kreeg ik het verslag van de bekerwedstrijd Valthermond – ESG2:

In het kleine Valthe werd het grote Emmen verwacht. Ze hadden er niet veel vertrouwen in. Ik zij nog het is Emmen 2 dat valt wel mee, zo groot is de club van ESG nou ook niet meer, maar ze geloofden niet dat ze van het grote Emmen konden winnen.

DSC_2917

                                          Sebo, vakmanschap en gentleman

Sebo speelde tegen Bram Rookus, zeer vakkundig zorgde Sebo ervoor dat de koning niet meer kon rokkeren. Vervolgens zette hij koning en dame in drijgende penningen en viel met de pionnen in het centrum aan. Geheel afgemaakt volgens het boekje, vakmanschap!

DSC_2920

                                           Raymond, soms heb je z’n dag…

 

Raymond speelde tegen Peter Kolthof. Deze ging vol in de koningsaanval. Raymond zette steeds de goede verdedigingszetten en ruilde stukken af tot er te weinig was om nog serieus aan te vallen. En net op het moment dat Raymond zijn eigen spel wou gaan spelen ging het mis. De F pion ging naar voren een paard kwam in de problemen en daarna gf hij snel op.

ESG 2017 (8)

                                          Hans, paardzet van het jaar!!!

 

Hans moest al vlot een dame geven voor een paard en een toren. Zijn stukken leken allemaal wat als los zand op het bord te staan. En toen…. Als Hans een grootmeester was geweest hadden alle kranten en bladen vol gestaan over deze magistrale zet. Het paard werd geofferd en paard, 2 lopers en 2 torens kwamen tot leven in een grandioze aanval. Vraag Hans hiernaar en hij laat het u zien! Nadat alle rook was opgetrokken uit de zaal in Valthe werd er met een familieschaak een dame van het bord genomen. Er bleven aan beide zijden een stuk en toren met wat pionen over. Remise

ESG 2017 (27a)

                                         Willem, goed staan en toch weer niet.

Willem speelde tegen Karel Stolte en had deze met een pion voor volledig op de achterste rij vast gezet… en toen ontsnapte de zwarte loper door de voordeur. Deze groeide in het centrum uit tot een monster. Na wat moeizaam gemanoeuvreer en wat ruilen werd het remise.

2-2, Het spektakel gaat door met snelschaken!

Raymond was als eerste klaar want als het eenmaal z’n dag is…

Hans lacht en het is weer gelijk.

Willem zet de koning stikmat met paard

Een gelijkspel bij Sebo is genoeg. Hij promoveert met maarliefst 2 pionnen en de tegenstander geeft een toren en een dame om dit op te lossen. Sebo staat totaal gewonnen en is druk bezig mat te zetten. De tijd is krap. Bram weet het niet meer en sprint met koning twee velden verder op in 1 zet. Hij lacht er bij want het is verloren. De Gentlemen Sebo neem enkele seconden en zet keurig de koning van de tegenstander op het juiste veld. Hij gaat verder met het matzetten. Bram schiet weer in de concentratie en gaat toch weer door. Een paar zetten later gaat Sebo door de vlag… hij komt net enkele seconden te kort.

 

Valthe bestaat 850 jaar en dat hebben ze gevierd met een prachtige overwinnen op ons team. Wij wensen hun veel succes in de volgende rondes en hopen dat ze weer kunnen verrassen!

Valthermond 1563 ESG 2 1494 2 2 ma 27 nov
1. Karel Stolte 1640 Willem Boontje 1736 ½ ½
2. Henk Stuut 1577 Hans Hut 1448 ½ ½
3. Peter Kolthof 1473 Raymond Hof 1419 1 0
4. Bram Rookus Sebo Detmers 1373 0 1

Valthermond gaat na snelschaken door naar de volgende ronde

 

2 reacties op “Valthe tegen Emmen 2 een zinderende avond!

 1. douwe
  november 29, 2017

  Mooi verslag Willem! Jammer dat jullie nu uit het bekertoernooi zijn; als ik het verslag zo lees had de volgende ronde er wel in gezeten. Jammer van Sebo om zo te verliezen.

 2. Peter Kolthof
  november 30, 2017

  Inderdaad mooi verslag en ik wil ESG2 de complimenten geven over de sportieve houding tegen Valthe. Geen enkele wanklank over het feit dat er in de hitte van de strijd onreglementaire zetten werden gedaan en toch nog winst werd geclaimd.
  Maak je niet vaak mee! Top en ja het betere team wint niet altijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 29, 2017 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: