Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG 1 – GC 3

DSC_4315 (2)

Zaterdag 24 november stond alweer de 4e ronde KNSB op het programma en moesten wij tegen een qua rating geduchte tegenstander. Vooraf hoopten we op een stuntje.

En we kwamen heel dicht bij. Dat maakt een kleinst mogelijke nederlaag altijd wat extra zuur. Jammer maar helaas. Het bleef tot het allerlaatst echter heel spannend.

Kijkend naar het spelbeloop en de uitslagen vallen een paar dingen op:

DSC_4316 (2)

Aan de eerste 4 borden scoren we plus twee!! Overwinningen van Marcel en Douwe (borden 1 en 3 met zwart !!). De laatste zal blij geweest zijn dat een eerder remise aanbod van zijn zijde werd afgeslagen. Tegenstander Reno Emerencia raakte het spoor bijster in het eindspel (in wederzijdse tijdnood) en Douwe pikte het punt bekwaam op. Marcel kwam met zwart beter uit de opening!! Tegenstander Mark Kruit bleef zitten met een vervelende ongedekte hangpion op c3 en deze werd bekwaam door Marcel verorberd. Het resterende afspel met extra pion werd snel en vakkundig naar de overwinning gevoerd door Marcel. Hij was als eerste klaar.

Jan en Evert aan de borden 2 en 4 waren daarentegen het laatst klaar. Jan net iets minder, Evert wellicht net iets beter qua stelling. Maar beiden kregen het niet verder dan remise.

DSC_4317 (2)

Aan de onderste 4 borden een heel ander verhaal. Verlies van Geert, Bastiaan en Almar. Enkel Ton scoorde een correcte remise qua resultaat naar eigen zeggen. Ving een agressieve openingsopzet van Fons van Hamond bekwaam op. Zette wellicht niet geheel to the point voort verderop in de partij. Eindresultaat: wie op winst speelde zou verliezen. Derhalve remise overeen gekomen.

Geert verloor wat geruisloos van Robert de Boer. Geen schande tegen deze sterke tegenstander, maar hij zal vast wat ontevreden zijn geweest, het zelfde kan gezegd worden van de partij van Almar. Nooit lekker in de wedstrijd geweest. Zoeken naar kansen, niet gevonden en wellicht terecht verloren. Voor Bastiaan was het een beetje sneu dat een ongelijk lopereindspel met 2 pionnen minder niet te keepen viel. Het hele team hoopte dat er nog dat halfje in te brengen was, dat ons langszij Groninger Combinatie 3 had kunnen brengen.

Het mocht niet zo zijn.

ESG1-GC3

We hebben de nummers 1 en 2 qua speelsterkte nu gehad. Bordpunten aardig bijgespijkerd. Nu de Matchpunten in de komende wedstrijden zien binnen te halen.

stand na 4e ronde

En last but not least: Raymond Hof en dochter Demi hadden de zaken (inrichting zaal en de catering) weer prima voor elkaar! Onze trouwe supporter Hans Hut ging  na afloop gezellig mee naar onze “vaste” chinees. Even later kwam ook nog Herman Vos vanuit Hoogeveen gezellig mee-eten.

DSC_4307 (2)

DSC_4311 (2)

Tot slot

Niet vergeten!! Volgende ronde 5:

Dat wordt zaterdag 15 december naar Sneek 2 uit.

 

3 reacties op “ESG 1 – GC 3

  1. tonselten1
    november 25, 2018

    Mooi verslag, Evert, mooie foto’s, Douwe. Uiteindelijk belandde mijn partij inderdaad in een potremisestelling. Daarvoor kwam ik beter uit de opening, trok Fons het spel helemaal naar zich toe, maar verblunderde hij een belangrijke centrumpion, waarna ik me ternauwernood kon verdedigen met een spectaculaire truc, om vervolgens niet de beste voortzetting te kiezen. Zeg maar een vermakelijke maar beslist niet foutloze partij!

  2. Pingback: KNSB ronde 4 uitslagen | De Schaakreporter

  3. schaakjan
    november 25, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 25, 2018 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: