Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Herman Voss wint ook 2e ronde snelschaakkampioenschap ESG

Zo, de tweede ronde van het snelschaakkampioenschap van onze vereniging zit er weer op en net als in de eerste ronde van dat kampioenschap – die in september werd gehouden – won Herman Voss ook deze 2e ronde. Daarmee is hij na 2 van de 3 ronden al zeker van zijn titel. Gefeliciteerd Herman!

DSC_4155 (2)

Het was een leuke en sfeervolle avond in ons clubgebouw ’t Brinkenhoes in Emmen-Bargeres. Maar, er werd ook heel fel gestreden om de punten, hetgeen te zien was aan het aantal remises die werden gespeeld. In de eerste ronde, waar toch nog 12 leden aan mee deden, viel er geen enkele remise te noteren en dat is wel een heel erg zeldzaam. Verder was de winnaar van de eerste omloop ook heel erg verrassend, Ton Selten won maar liefst 10 van de eerste 11 partijen en kreeg alleen van “good old” Douwe Többen een tik om zijn oren. Diezelfde Douwe had in de eerste ronde al heel verrassend verloren van kandidaat-lid Martijn Hofstee; en daar zou het ook niet bij blijven. Diezelfde Martijn won ook nog eens van Marcel Struik, eigenlijk nog een veel grotere prestatie, daar Marcel toch één van de titelkandidaten was. Edwin Kokee mocht 7½ minuten op de klok hebben tegen 2½ minuut voor zijn tegenstanders – dit in tegenstelling tot de rest van het gezelschap, die ieder 5 minuten per persoon kregen toebedeeld. Daar hij lang niet alle partijen mee kon spelen, werden al zijn partijen door de competitieleider van een nul voorzien. Daar had Arjen Meijeringh geluk mee, want die had als enige verloren van Edwin.

snelschaken ronde 2-1

In de tweede ronde werd er met verwisselende kleur tegen elkaar gespeeld, maar trokken zich ook enkele leden zich terug. Daardoor kwamen in de returngroep 9 leden in actie. De strijd was er echter niet minder om. Ook nu was dat duidelijk te zien aan het aantal remises; namelijk maar één partij werd remise, ook na nog eens een hard en lang gevecht tussen Herman en Jan van Os, die zijn zicht op een gedeelde 1e plaats net niet wist te behalen door een nederlaag tegen Douwe in één van de slotronden. Martijn deed weer van zich spreken door nogmaals Douwe en notabene weer in de eerste ronde van die returnwedstrijden naar een nederlaag te spelen. Verder was er de toch sensationele overwinning van Raymond tegen Marcel en die daardoor werd uitgeschakeld om dit kampioenschap voor de topplaats. Ton, in de eerste omloop nog superieur, kon nu niet meer meekomen in dat geweld en verloor te veel partijen voor één van de topplaatsen. Sergei Sarkisyan, die niet of nauwelijks in zijn spel kwam, speelde Ton wel heel erg fraai van het bord. Waarschijnlijk hadden de begeleiding van de jeugdschakers – die vooraf aan de clubavond voor de senioren spelen – en daarnaast ook nog de indelingen en begeleiding van het wedstrijdverloop, net te veel energie gekost.

eindstand snelschaken ronde 2 4-2-2019

Tellen wij de resultaten van beide ronden bij elkaar op dan zien wij in het linker tabel de eindstand van de op 4 februari gehouden 2e ronde. Daarnaast staat de eindstand van de eerste ronde die op ma. 3 september werd verspeeld.

In één oogopslag is nu te zien dat Herman de nieuwe snelschaakkampioen is. Met nog 1 snelschaakavond te gaan (op ma. 20 mei) is Herman dus niet meer te achterhalen.

Van harte gefeliciteerd Herman met dit kampioenschap!!

DSC_4162 (2)

Ton die had als stand-by voor Quinten de handen weer vol aan om de indelingen zo goed mogelijk te maken

Dank ook aan Ton Selten die deze mooie snelschaakavond verzorgde!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 5, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: