Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De 18e ronde

De uitslagen van de 18e ronde intern

ronde 18

Ook in de 18 ronde van onze interne competitie ging Herman gewoon door met het winnen van zijn partijen, nu was Douwe zijn “slachtoffer”. Erg gemakkelijk ging het niet en het leek er op een bepaald moment op dat wit er niet doorheen kon komen. Maar zwart had daar niet zoveel vertrouwen in en offerde een stuk voor de aanval; de dood of…. Het werd de dood, want Herman kwam met een fraaie tussenzet en zwart kon daarna snel, heel snel zelfs opgeven wat hij dan ook deed.

DSC_4155 (2)

Opnieuw winst, nu tegen Douwe

Bastiaan tegen Marcel; ook al zo’n mooie spannende partij waarbij ik dacht dat wit, zwart wel eens heel erg lastig kon maken. Zijn Dame drong binnen de zwarte stelling, maar dat was ook het begin van het einde. Het was daarna ineens heel erg snel afgelopen en blijft de huidige kampioen de grootste belager van recordhouder Herman.

Aspirant-lid Martijn trad in zijn eerste duel aan tegen Anneke en het werd voor hem een geslaagde avond. Wellicht dat wit een mogelijke remise door eeuwig schaak heeft gemist, blijft dat zwart het wel mooi uitspeelde.

Klaas was vroeger altijd een lastige speler om van te winnen. Echter, tegen Quinten liep het toch weer net niet, zoals al meer dit seizoen. Zwart trok ten aanval, kreeg voordeel, won een kwaliteit en de partij.

DSC_3038 (2)

mooie winst tegen Klaas….

Geert had het niet zo moeilijk tegen Arjen gezien de materiaal verschil na zo’n 20-25 zetten. Met een toren tegen een stuk wist wit nu wel raad.

Marcelis had zijn dag niet en kwam er tegen Jan R. dan ook niet aan te pas. Voordat men er erg in had was die partij alweer afgelopen. Dat zal wit deugd doen; zo sprokkelt onze oudste speler zijn puntjes weer bijeen.

Sergei was weer opdreef en viel aan zoals wij hem kennen en dat nog wel tegen Raymond die zich ook nooit zo eenvoudig naar de “slachtbank” laat leiden. Zwart kwam zo te zien er helemaal niet aan te pas en het was wit die de strijd dicteerde. Het binnen halen van het punt was dan ook een logisch vervolg.

DSC_3040 (2)

Had zo te zien geen moeite met Raymond

Hans met wit tegen Ton, zou de witspeler weer een stunt willen uithalen? Hij verkreeg wel een pion, maar later was het zwart die het bord beheerste. Na stukwinst was het voor Ton gewoon rustig blijven uitspelen en het punt werd dan ook zo binnen gehaald.

Edwins was ingedeeld tegen Tim, maar die bleek plotseling toch niet te kunnen komen. Zo werd aan Edwin het reglementaire punt toe bedeeld. Geluk was dat Evert er was en hebben zij tegen elkaar gespeeld om de baard des keizer…..

ronde 18 stand

Al met al weer een zeer geslaagde clubavond met toch ook weer 9 partijen….

a.s. maandag, 18 februari wordt de 5e ronde van de 3e cyclus gespeeld.

n.b. De ranglijst van de 17e ronde is nu ook vermeld bij die competitieverslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 12, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: