Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

2e ronde rapidkampioenschap

Het was een heerlijke strijd in de tweede ronde van het ESG-rapidkampioenschap. Er werd volop gestreden en het remisepercentage lag wel heel erg….laag. Van de in totaal 32 gespeelde partijen viel er slechts 1 remise te noteren. Als laatste van de zes partijen in de 4e ronde speelden Arjen tegen Marcelis na een lange en felle strijd remise. Echte verrassende uitslagen vielen er in deze 2e ronde van het rapid-kampioenschap niet te noteren, of het moet zijn dat Sergei al na 21 seconden van Edwin won…….Het was een gemoedelijke avond opgeluisterd door de traktatie van Jan op bitterballen en de pauzes bij Geke aan de bar.

DSC_4511 (2)

Herman Voss was over de gehele avond de sterkste van het gezelschap en won al zijn partijen. Marcel verloor 1 keer en dat was tegen Herman. Vijf spelers eindigden gezamenlijk op een gedeelde derde plaats met ieder 3 uit 5.

 

rapid 2e ronde

Onderstaand zien wij de eindstanden van de eerste- en de tweede ronde naast elkaar. Herman gaat royaal aan de leiding met zijn overwinning in de 2e voorronde en zijn gedeelde 1e plaats in de eerste ronde. Marcel, nu tweede volgt ook op de tweede plaats mede door zijn gedeelde 1e plaats in die 1e ronde. Douwe heeft alleen een theoretische kans, maar dan moet hij op 29 april wel de derde ronde van dit kampioenschap winnen en mogen Herman en Marcel niet in de top eindigen. De rest is kansloos voor die titel.

rapid stand 1e en 2e ronde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 12, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: