Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

28e en laatste ronde

Hierbij alvast de uitslagen van de 28e en laatste ronde op 13 mei.

Marcel – Bastiaan  rem
Jan vO – Evert          rem
Raymond – Arjen    1-0
Ton – Sergei              0-1
Marcelis – Anneke  0-1
Hans – Klaas             0-1
Sebo – Fred               rem
Edwin – Jan R           0-1
Martijn – Quinten   rem
Bastiaan leverde een goede prestatie door met zwart clubkampioen Marcel remise te houden. Hij wist al gauw een iets betere stelling te krijgen en toen er van alles geruild werd kon Marcel zich vinden in een remise.
Evert en Jan speelden een remise. Jan gaf zijn pion op d4 weg, maar daar hield Evert geen rekening mee. Die speelde zijn normale zet waardoor de pion op het bord bleef. Beiden hadden toen niet zoveel vertrouwen meer in hun kunde en besloten maar tot een vlotte remise.
Ton speelde op buigen en barsten tegen Sergei en het werd barsten. Hans gaf weer teveel weg om kans te hebben op een overwinning. Die kreeg hij na afloop wel toen hij met een snelschaakpartijtje snelschaakkampioen Herman versloeg.
Sebo en Fred gingen er langdurig voor zitten. De partij eindigde in een ongelijke lopereindspel. Fred had een pion meer maar die ongelijke lopers zorgden voor een remise. Ook Martijn en Quinten speelde remise in een partij met kansen voor beiden.
Edwin wou nog een keer winnen, maar Jan R wou niet erg meewerken. Het werd een eenvoudige overwinning voor Jan.
Stand volgt later

Eén reactie op “28e en laatste ronde

  1. pennywise666
    mei 14, 2019

    Klein foutje: 27e moet 28e zijn.

    Jammer genoeg sloot ik zelf de interne competitie af met een nederlaag tegen Raymond. Na de opening stond ik lange tijd wat slechter en net toen ik tegen zet 30 weer kansen op remise had en de computer achteraf de stelling weer aardig in evenwicht vond ging ik helaas op domme wijze in de fout. Ik dacht een pion te winnen, maar verloor een paard tegen een pion.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 13, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: