Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Herman wint ook derde snelschaakavond

De jeugd speelde hun laatste avond en de laatste ronde van hun eigen snelschaakcompetitie. Na afloop werden de prijzen uitgereikt van de gewone jeugdcompetitie en van hun snelschaakcompetitie. En dat waren zoals het hoort een heleboel medailles. Almar zal binnenkort de gelukkigen wel prijzen op deze website. De ‘grote’ schakers speelden daarna hun derde snelschaakavond.

Herman heeft ook de derde ronde van het snelschaken gewonnen. Er werd gespeeld in een tienkamp met een volledige competitie. Dat is dat je zowel met wit als met zwart tegen alle spelers speelt. Totaal dus 18 partijen.

In de eerste helft was Herman nog niet op dreef. Van de negen partijen verloor hij er twee (van Marcel en van Martijn) en speelde twee keer remise (tegen Wim en Ton). Jan deed het wat dat betreft ietsjes bezig. Met slechts twee verloren partijen stond hij bovenaan een vol punt voor opHerman en Wim en 2,5 op Marcel en Raymond.

In de tweede helft was Herman weer ouderwets op dreef. Hij won alle negen partijen. Jan was heel wat minder op dreef. Gaf b.v. twee dames weg wat verbazingwekkend slechts 1 punt kostte. Marcel zag hierdoor zijn kans schoon om Jan op de valreep nog voorbij te gaan.

Goede scores waren er voor Raymond die het snelschaken onder de knie begint te krijgen. Ook Martijn deed dat, maar pas in de tweede helft. Toen haalde hij twee keer zoveel punten (6) als in de eerste helft (3).

Al met al een weer een leuke avond die bij gebrek van aanwezige bestuursleden door Jan werd geleid. Slechts één ronde gaf hij iedereen een verkeerd kleur, waardoor men met dezelfde kleur als in de eerste ronde speelde. Dat viel slechts twee spelers op en die konden hun bord draaien. De overige spelers hadden niks in de gaten en speelden gewoon door.

Eindstand:

 1. Herman        15 uit 18
 2. Marcel           13
 3. Jan                  12,5
 4. Raymond      10,5
 5. Ton                 10
 6. Martijn           9
 7. Wim                 8,5
 8. Sergei              7
 9. Hans                4
 10. Arjen              0,5

3 reacties op “Herman wint ook derde snelschaakavond

 1. pennywise666
  mei 21, 2019

  Wie is Andre? 🙂..het alter ego van Arjen, die nog moet leren dat het bij snelschaken om het snel schaken en niet om te lang nadenken gaat? 😕

 2. schaakjan
  mei 22, 2019

  Pennywise, Ik heb het aangepast.

  • pennywise666
   mei 22, 2019

   Dank je wel, schaakjan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 21, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: