Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Herman blijft op koers

DSC_4667 (2)

De eerste avond na de alv is de avond waarop we traditiegetrouw gaan snelschaken. Het was dit keer een sterk veld van 14 deelnemers. Jan R, Klaas en Edwin zijn niet zo geïnteresseerd in snelschaken en Marcelis wou toch al vroeg naar huis. Marcelis liet zich daarom schaakles geven door Edwin.

Het was een spannende avond vooral in het begin. Na vijf van de dertien ronden was er al niemand met 100%. Wel maar liefst 6 personen met 4 uit 5. Jan Willem, Jan, Herman, Ton, Marcel en Willem gingen strijden om de eer. En er werd ook vol gestreden. De hele avond slechts twee remises en die waren niet nodig. Ton speelde remise tegen Marcel terwijl in de eindstelling hij mat had kunnen geven. Jan en Willem speelde remise omdat Jan Willem niet door de vlag wilde jagen. Met een zee van materiaal voor had Willem nog maar 6 seconden maar een snelle mat zat er niet in. Maar Jan vond dat hij winst niet verdiende (alsof dat geldt bij snelschaken). Jan was tegen zoon Bastiaan harder toen die vergat dat hij schaak stond. Dat kwam omdat Jan een zet eerder dacht mat te geven met een ongedekte dame. Weg dame en dan komt het wel uit dat Bastiaan geen schaak zag. Commentaar Jan: Maar toen verdiende ik het wel om te winnen.

DSC_4666 (2)

Het was allemaal niet genoeg om de eerste plaats te behalen. Die was voor Herman die gewoontegetrouw solide speelde en de fouten van zijn tegenstanders genadeloos afstrafte. Hij bleef maar winnen terwijl de concurrentie elkaar afmaakte. Nieuw lid Jan Willem wist natuurlijk niet wie de slechte en de wat minder slechte schakers waren en slikte daardoor wat onnodige nederlagen. Marcel bleef het beste in het spoor van Herman, maar kwam uiteindelijk toch duidelijk te kort. Hij won wel van alle concurrenten, maar een verlies tegen Geert wierp hem terug naar de tweede plaats.

Na afloop werd Geke door de nog aanwezige leden toegezongen daar zij om middernacht 50 jaar werd. Ook namens het ESG van harte gefeliciteerd.

Al met al een goede opwarming voor de reguliere competitie die volgende week van start gaat. Vergeet u niet af te melden als u niet mee kunt doen!

Eindstand:

  1. Herman 12
  2. Marcel 10,5
  3. Willem, Ton en Jan  9,5

6. Jan Willem 9

7. Geert, Douwe 7

9. Almar  6

10. Bastiaan 5

11.Sergei  3

12. Quinten  2

13. Arjen 1

14. Hans 0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 2, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: