Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De vierde ronde

Het was een wonderschone schaakavond in ’t Brinkenhoes. Daar was de prachtige overwinning van T op Marcel; Daar was de bijna nederlaag van Douwe tegen Fred en daarnaast had Anneke nog eens bijna remise tegen Wim. Maar bijna telt niet en zeker niet in de sport en dus werd alles toch weer anders…..

Marcel tegen Ton was een ingewikkelde partij vol combinaties en waarbij Ton materieel voordeel kreeg. Dat wist hij goed uit te buiten en zijn zeer verrassende overwinning op onze topper was dan ook geheel verdiend.

DSC_8109 a

Geert wist tegen Jan R de stelling tactisch te krijgen en overspeelde zwart volledig en zijn winst was dan ook een logisch vervolg.                                                                                       Jan van O tegen Bastiaan (omdat Edwin afwezig was, maar wel ingedeeld). Op verzoek van Bastiaan kreeg hij zwart om net als zaterdag zijn opening te oefenen. Jan legde de pijnpunten uit en toen hij een pion won vond Bastiaan het voldoende.

44441936244_763dce716e_k

Douwe verloor, door een domme blunder – hij verwisselde een tweetal zetten –  twee pionnen en kreeg van Fred ook nog eens een aanval om zijn oren. Met geluk won zwart zijn pionnen terug, kreeg kansjes maar Fred wist de remise veilig te stellen.                    Wim ontsnapte met winst. Stond lang twee pionnen voor, maar verblunderde er weer een. En met ongelijke lopers was het remise maar Anneke viel de loper van Wim aan. Die gaf hij weg en won daardoor twee pionnen. die ene loper van Anneke kon echter niet alle pionnen tegen houden. Mooi was het dat deze partij als laatste werd beëindigd en de nog aanwezige leden van deze ontknoping getuige konden zijn☺.

 

DSC_9408

Raymond verloor op tijd van Sergei, na lang goed te hebben gestaan. De dame+toren eindspel werd door Raymond niet scherp genoeg gespeeld. In de eindstelling was het al moeilijk om de remise binnen te hengelen.                                                                                Jan Willem won zonder problemen eenvoudig van Sebo.                                                          Arjen verkreeg de kwaliteit tegen Klaas en zocht de aanval. Dat werd nog een hele klus, maar Klaas gaf – onder druk – daarna ook nog een stuk weg.                                       Quinten is voor niemand bang en offerde ook tegen Herman. Gedurfd, maar ook gevaarlijk. Zwart toonde in het verloop van de partij heel goed aan dat het offer incorrect was.

De uitslagen van de vierde ronde zijn:

4eronde intern

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op oktober 1, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: