Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Ook in de NOSBO spelen we gelijk

In de tweede ronde van de NOSBO-competitie mochten we tegen Roden spelen. Beide teams hadden de eerste wedstrijd verloren. Op papier waren we iets sterker duw we waren vol goede hoop.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, zittende mensen, schaken en tafelDe wedstrijd begon slecht. Willem na twee overwinningen vorige week lette niet op en gaf al snel een stuk weg. Het duurde even maar verlies was onafwendbaar. Ook Wim verloor. Hij werd in een koningsaanval opgebracht.

Twee- nul achter en dus druk op de overige spelers. Teamleider Jan had zijn tegenstander flink onder druk gezet, maar die kon zijn verdediging houden. Jan zat opgescheept met een potentiele zwakke pion op d4 wat vooral bij een grote ruil tot problemen kon leiden. Toen er dan ook remise werd aangeboden werd deze noodgedwongen aangenomen. In de analyse bleek Jan het nog net te kunnen redden bij goed spel, maar winst is er niet gevonden. Terechte remise dus.

Maar toen stroomden de punten binnen. Almar als invaller speelde een uitstekende partij, Bereidde f5 goed voor en toen sneden zijn lopers door de vijandelijke koningsstelling.

Bij Marcel ging het wat moeizamer. Hij kwam weer in een gevaarlijke stelling terecht. Heb hem zo’n stelling wel eens zien verliezen, maar dit keer  ging het goed en werd een verdiende punt binnengehaald (2,5-2,5).

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Het cruciale punt verloren we bij Ton. Had een mooie aanval en kreeg een gewonnen stelling. Hij zag dat er een mataaval dreigde en begon voor de zekerheid terug te trekken i.p.v en toren op h1 te nemen. Dat bleek achteraf niet de goede wijze. De aanval kreeg nu kracht en de tegenstander kreeg vleugels en zetten Ton heel mooi mat. In de analyse bleek dat nemen van de toren niet tot mat leidde en dan had Ton gewoon een toren voor gestaan. (2,5-3,5).

Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, zittende mensenDouwe had een zware partij waarbij nog veel op het bord stond. Beide partijen konden geen beslissend voordeel krijgen. Remise het resultaat (3-4).

Intussen stond Jan Willem zeer goed en toen de tegenstander zag dat hij een stuk ging verliezen gaf deze op. Net als vrijdag wat vroeg. De stelling was verloren maar er moesten nog wel wat zweetdruppeltjes gepleegd worden om deze binnen te halen.

Net als in de KNSB na verlies in ronde 1 een gelijkspel in ronde 2. Dat wordt dus winst in ronde drie. (23 november: KNSB: ESG-Groninger Combinatie 4 en 12 december NOSBO Groninger Combinatie 1 – ESG)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 12, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: