Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

18e ronde intern

18e ronde intern

Berry speelde tegen Klaas en dat was voor de witspeler een zware dobber. Een nieuw lid dat nog veel moet leren tegen een toch wel geroutineerdere speler, ook al is klaas qua speelsterkte niet zo sterk meer. Berry gaf in zijn partij een stuk cadeau en dat presentje nam Klaas in dank aan. Wie ook een presentje gaf was Douwe die met wit tegen Herman speelde. Een mooie, spannende topper waarbij wits koning langs afgronden liep om op a1 een veilige haven dacht te mogen bezitten. Niet dus, want wit reageerde slecht op een fraaie zet van Herman, die de strijd toen dicteerde en werd middels Dxa2 wel mat gezet.

Op een gegeven moment liep ik langs bij de partij Edwin tegen Lars en zag dat wit compleet gewonnen stond. Verrast zag ik op de uitslagenlijst dat zwart er toch nog een remise had bewerkstelligd; Edwin was blijkbaar tevreden met remise. Jan offerde een stuk tegen Jan Willem; kreeg wel twee vrijpionnen daar voor terug, maar het was zwart die hier met de winst aan de haal ging.

Ton, ook al met zwart spelend liet er tegen Flip geen gras over groeien, verkreeg een mooie mataanval die bekroond werd met de verovering van de witte koning. Van Fred tegen Jan R weet ik helemaal niets, wel dat Fred met de winst naar huis gegaan is en is Raymond, die net boven hem stond op de ranglijst gepasseerd. Laatst genoemde kon het niet bolwerken tegen Bastiaan die in de slotfase van hun partij met succes een aanval op de zwarte koning uitvoerde. Dat koste Raymond het nodige materiaal waardoor wit oprukt naar een mooie positie in de subtop.

geert-marcel

Geert tegen Marcel had gewoon één winnaar verdient, want wit had twee verbonden torens op de d-lijn met bovendien een mooie aanval op zwarts koningsstelling (diagram) Wit ging echter iets te gehaast aan het werk met de verovering van de zwarte Koning en “vergat” daarmee zijn eigen veiligheid. Zwart kon daar van profiteren en wist daardoor het punt toch nog binnen te hengelen. Wit zal trachtten om tot h6+ te komen om zo de zwarte K uit zijn hok te verjagen. Wel moeten de torens elkaar blijven verbinden. Zwart zal  steeds moeten proberen om met zijn dame achter de witte linies te komen om eventueel nog eeuwig schaak of herhaling van zetten te kunnen forceren.

18e ronde ranglijst

                                          Wedstrijdkalender voor de maand februari

wedstrijden februari 2020 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 4, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: