Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Marcel wint 9e ronde rapid

Deze keer geen bijzondere resultaten in de stand, maar toch wel een paar ietwat verrassende uitslagen in de onderlinge partijen Zo won Marcelis van Erik en Raymond van Ton. Sergei speelde knap remise tegen Jan. Toch waren een aantal “zwakkere” leden bijna succesvol tegen de sterkere spelers. Zo had Sebo een mooie stelling in handen tegen Jan en verkreeg Erik in zijn partij tegen Willem ook de nodigde kansen op een goed resultaat.

Op Marcel stond deze ronde geen maat; tegen wie hij ook speelde, hij kwam, zag en overwon en dus gingen alle punten die hij kon vergaren ook naar hem toe. Hulde daarvoor!

DSC_4807 esg marcel)

Op onderstaande lijst kan men, door te klikken op de namen alle partijen van hem naspelen. Klikt men op de resultaten per ronde dan verschijnt die partij op het scherm zoals dat ook gebeurd bij de eindstand op Lichess. Op deze lijst staan in tegenstelling bij Lichess, wel alle namen op één overzicht.

25-5-2020 1 2 3 4 5 tot.
1 Marcel 1 1 1 1 1 5
2 Douwe 1 1 1 0 1 4
3 Jan Willem 1 ½ 1 1 0
4 Herman 1 ½ 0 1 ½ 3
5 Jan 1 1 0 ½ ½ 3
6 Willem 1 0 0 1 1 3
7 Sergei 0 1 1 ½ 0
8 Raymond 0 0 1 0 1 2
9 Marcelis 0 1 1 0 0 2
10 Ton 0 0 0 1* 1 2
11 Erik 0 0 1* 1 0 2
12 Arjen 0 1* 0 0 0 1
13 Sebo 1* 0 0 0  – 1
* bye

Ook Douwe – Ton kwamen wij weer tegen. Normaal altijd goed voor spektakel en hevige tijdnood duels. Maar vandaag was daar geen sprake van wit viel aan, zwart counterde maar kreeg toch een aanval om zijn oren die hij niet te boven kwam. In de tweede ronde  zaten Jan Willem en Herman tegen over elkaar. Het eerste gedeelte stond Herman vaak iets beter, maar toen na de dames ook de torens van het bord gingen was het voordeel voor de witspeler. Maar wit kon dat voordeel tot grote opluchting van zwart niet vasthouden en na de 63e zet van wit was het remise. Marcel-Willem was ook een boeiende partij met in het begin een wat gelijk opgaande strijd, maar met wel een aanvallende witspeler. De counters van zwart waren net niet scherp genoeg omdat zijn stukken wat “rommelig” stonden… Als wit de aanval inzet is het ook snel afgelopen met de aspiraties van Willem. Marcel ontnam met een felle aanval in de derde ronde de aspiraties van Herman die de witte stukken beroerde. Zwart smeet er zijn witveldige loper tegenaan, maar verkreeg wel een sterke aanval op een nagenoeg ongedekte koning die een hele omweg maakte na c1. Nog niet zoveel aan de hand, maar na wits 25e zet Lh3 – waar bv Dc2 beter geweest zou zijn – was het snel afgelopen.

Sebo krijgt soms mooie stellingen, maar dan gaat er iets verkeerd. Dat was ook het geval tegen Willem. Met torenruil en slaan met P op d5 was wel goed, maar zij Tc5 was minder geslaagd. Zwart werd daarna sterker en won uiteindelijk. In de voorlaatste ronde won Marcel van Douwe die met zijn terugtrekkende dame per ongeluk een pion raakte en prompt zijn dame van bord zag verdwijnen… De laatste ronde wonnen beiden weer opnieuw; Marcel versloeg Jan Willem en Douwe kegelde Sergei er af.

De tussenstand na 9 ronden rapidschaken is:

rapid 25-5-20 tussenstand

rapid 25-5-20 statistieken

Tot slot nog een aantal diagramstellingen. Voor de partij kunt u op hun namen klikken.

  Sebo – Willem                            Sebo – Jan                                Sergei – Jan

Douwe – Sergei                           Douwe – Ton                           Erik – Marcelis

Marcel – Willem                  Jan Willem – Marcel                    Herman – Marcel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op mei 27, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: