Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jan van Os sterk in 22e rapidwedstrijd, Jan van Wieren verrast “toppers”

Drie weken geleden glorieus; daarna slecht op dreef, maar vorige week weer herstellende om nu opnieuw toe te slaan. Jan van Os “kwam” zag en overwon ons allemaal en eindigde met een vol punt voorsprong op Willem, die stroef begon terwijl de nummers 3 en 4, Jan Willem die maandag net even te wisselvallig speelde en de zeer verrassende Jan van Wieren op 1½ punt achterstand waren gezet. Laatst genoemde speler bond met goed en gedreven spel zowel Douwe als Marcel aan zijn zegekar. Jan Willem kreeg tegen Jan v Os wel een hele zware tik; op het moment dat hij de andere Jan mat kon zetten was zijn tijd op…
Ga eens op uw dooie gemak deze stellingen maar eens bekijken naar de mooie combinaties die hier en daar in deze partijfragmenten verborgen zitten. Op Lichess zijn deze stellingen ook te zien als u op de namen klikt.

Willem-Sergei; Sergei-Rob; Ton-Jan Willem; Jan Willem-Jan v Os; Jan v Wieren-Marcel; Rob-Douwe
Douwe-Jan Willem; Douwe-Marcel; Erik-Willem; Jan v Os-Jan v Wieren; Jan v Os-Ton; Erik-Rob

Onderstaand vind u de eindstand van deze ronde. voor de partijen ga naar Lichess.com. Daar staan in de scoretabel alle gespeelde partijen die te voorschijn komen als u op de uitslagen in die stand klikt.

2 reacties op “Jan van Os sterk in 22e rapidwedstrijd, Jan van Wieren verrast “toppers”

  1. schaakjan
    augustus 25, 2020

    Dat het door mijn sterkte kwam laat ik aan Douwe over. Het geluk speelde toch ook een grote rol. In de eerste stelling in de tweede rij hoefde Jan Willem alleen maar Dd5 te spelen. Hij overschreed de tijd en kreeg de kans niet om dat te spelen. . En in de eerste diagram in de vierde rij speelde Jan van Wieren Dc1 en werd toen verrast door een mooie matcombinatie. Ik zou zeggen vind hem en kijk daarna wat Jan van Wieren in plaats van Dc1 had kunnen spelen.

  2. douwe
    augustus 25, 2020

    De commentaar op de partij Jan Willem en Jan v Os was ik vergeten bij te voegen in het stukje, maar dat is intussen al gebeurt. Verder heb ik op de stellingen zelf geen aantekeningen meer vermeld, wel genoemd dat Jan v Wieren verrassende resultaten boekte tegen sterkere spelers. Tegen Jan van Os had zwart gewoon even Dxa2 moeten spelen in plaats van Dc1. Maar ook bv,h6 of gxf6 was mogelijk. Remise is dan in diverse varianten mogelijk door herhaling van zetten/eeuwig schaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op augustus 25, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: