Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jannen winnen laatste ronde rapid

et was nog even goed spannend in die laatste ronde van de rapidwedstrijden van dit seizoen, maar uiteindelijk wist Jan Willem ook deze avond weer op zijn naam te zetten. Maar oud-lid Jan van Wieren was opnieuw erg verrassend succesvol; hij hield – ondanks zijn nederlaag in de eerste ronde tegen Jan Willem tot het einde toe vol en eindigde dan ook heel fraai op die gedeelde eerste plaats in punten gelijk met de winnaar maar zijn tegenstanders waren iets minder zwaar dan die van Jan Willem en daardoor als nummer twee geëindigd. Ga voor de partijen naar Lichess.com. en klik op de uitslagen voor de partijen.

In de onderstaande diagrammen de partijen van de twee winnaars.

Jan van Os – Jan Willem; Jan Willem – Ton; Marcel – Jan Willem; Jan Willem – Willem
Jan Willem – Jan van Wieren; Jan van Wieren – Sergei; Rob – Jan van Wieren; Jan van Wieren – Marcel

Het was nogal een ronde van het weg geven van de dames… In totaal kwam dat maandag maar liefst 5 (!) maar voor  en in één partij presteerden zelfs beide spelers hun dames te verkwanselen…. Maar er waren meer vreemde verschijnselen; zo waren de beide lopers van Douwes eerste tegenstander Sebo onzichtbaar en kreeg die ook niet te zien. Aan de hand van de zetten moest hij die onzichtbare stukken dus goed in de gaten houden en dat lukte hem goed. Echter, het kon nog vele malen erger…. In zijn tweede partij tegen Marcel waren alle lichte stukken en torens van beide spelers voor Douwe onzichtbaar. Toen hij gelijk dat probleem probeerde op te lossen heeft hij waarschijnlijk iets gedaan wat niet kon of mocht; een nederlaag zonder dat hij zelf een zet had gedaan was het gevolg. In de tekst bleek “zwart geeft op” te staan………..
23 ronden hebben wij sinds maart gespeeld en alle ronden zijn hieronder aangegeven. Daarin is ook te zien wie het goed of minder goed hebben gedaan, hoeveel partijen er zijn gespeeld en welke spelers in deze ronden hebben gezegevierd.

Zo kunnen wij nu zien: Dat Jan Willem in deze reeks rapidwedstrijden 10 keer als beste is geëindigd, waarbij hij 4x iemand naast zich moest duldden. Dat Willem en Douwe die samen één keer wonnen maar dat Willem 5 van deze rapidwedstrijden wist te winnen en Douwe 4 keer als beste kon worden genoteerd. Zo kunnen wij ook zien dat Jan van Os twee keer in deze reeks de winst wist te grijpen en daarbij niemand naast zich duldde. Ook Ton en Herman wonnen 2 maal, waarbij zij echter één keer samen die eerste plaats moesten delen. En dat Jan van Wieren in de laatste wedstrijd samen met Jan Willem bovenaan eindigde. In dit overzicht heb ik alleen naar het puntentotaal gekeken, niet naar de weerstandpunten waarop Lichess uiteindelijk de volgorde op de wekelijkse ranglijsten heeft bepaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 1, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: