Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De Ledenvergadering

Maandag werd de ledenvergadering gehouden. De jaarverslagen gaven geen aanleiding om er veel vragen over te stellen. Dat was natuurlijk mede het gevolg van het plotseling afgebroken seizoen. Daardoor waren de financiën goed op orde. De kampioen was er niet maar Topscoorder ESG1 in de KNSB en Algemeen topscoorder Jan, Topscoorder ESG1 in de NOSBO en bekerkampioen Jan Willem en Topscoorder ESG-2 in de NOSBO Sebo waren er wel zodat er wel vijf prijzen konden worden uitgereikt. Snelschaakkampioen en Rapidkampioen waren er dit jaar niet.
dsc_4958aDe discussie kwam wel op gang toen de plannen voor komend seizoen aan de orde kwamen. De tafels hadden we alvast neergezet zoals het ook ongeveer vanaf volgende week in de interne competitie staat. De looppaden gaven nog wat onduidelijkheid, maar Corona waakhond Jan probeerde iedereen bij de les te houden. We kunnen net in de ruimte. Als er een keer te veel partijen zijn wordt er ad-hoc een oplossing gezocht.

Omdat we verwachten dat de maatregelen komend seizoen vaker gewijzigd zullen worden hebben we de interne competitie opgesplitst in 4 perioden van 6 weken, waarbij de periode kampioenen aan het eind van het seizoen om het kampioenschap gaan strijden. Hierdoor kunnen leden die vanwege het virus slechts een deel van het jaar aanwezig zijn toch clubkampioen worden. Deze week worden de regels hiervoor op onze website geplaatst.
DSC_4962
Wat blijft is het aanmelden vooraf voor de interne. Tot zondagavond zes uur. De eerste keer altijd aanmelden. Je kunt aangeven dat je altijd mee doet. Dan moet je als je niet kunt je tijdig afmelden.

Mede om de leden die afzien van het bezoeken van de clubavond een kans te geven te schaken gaan we op woensdagavonden schaken op het internet. Dat zal afwisselend snel en rapid zijn. De eerste woensdag is het snelschaken. Je mag zowel op de clubavond als op internet meedoen.

De start van de KNSB-competitie is gepland op 31 oktober. Teams konden zich tot vorige week aanmelden. Vanwege de Covid-19 maatregelen verwacht ik dat veel teams moeilijkheden hebben om een geschikte ruimte te vinden of om voldoende spelers te vinden. Zo speelde in het Denksportcentrum te Groningen altijd 12-14 teams (meer dan 100 schakers) en dat is niet te behappen met 1,5 meter afstand. Daarnaast zijn de mogelijkheden van de bar natuurlijk beperkt en dat gaat ten koste van de gezelligheid (na de partij het gebouw verlaten is niet leuk). Afhankelijk van de aanmeldingen gaat de KNSB kijken of er een fatsoenlijke competitie mogelijk is.

De NOSBO-competitie is nog onduidelijk. Probleem voor veel schaakclubs zal zijn dat de wedstrijden normaal op de clubavond plaats vindt. En dat zou kunnen betekenen dat er dan geen ruimte voor hun interne competitie is. Ook zal meespelen dat er spelers zijn die niet willen spelen en zeker geen uitwedstrijden. Volgende week vrijdag is er een alv van de NOSBO. Dan horen we wat de andere verenigingen willen, resp. kunnen.

De website is beter bezocht dan vorig seizoen. Dat is mede te danken aan het werk van Douwe die elke week een verslag maakte van het internettoernooi en elke week de rubriek Eindspel en meer maakte.

Al met al is er nog veel onduidelijk, vooral extern.

De begroting is vastgesteld met voor volgend seizoen een tekort. Dat komt doordat de inkomsten voorzichtig zijn geraamd en de uitgaven ruim. De extra kosten die gemaakt worden vanwege de Covid-19 maatregelen worden betaald door de reservering voor calamiteiten. Je kunt dan denken aan extra zaalhuur, extra reiskosten bij uitwedstrijden, hygiëne maatregelen etc.

Algemene regels zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Als je ziek bent dan blijf je thuis
  • Zondag voor 18.00 uur melden bij Almar of je mee doet op maandag.

Na afloop van de vergadering was er nog even gelegenheid om de schaakstukken in beroering te krijgen, zoals deze foto van Arjen het laat zien.

118999534_3283211335055609_7393661000160765349_n

Door Jan van Os en Douwe Többen.

Eén reactie op “De Ledenvergadering

  1. tonselten1
    september 9, 2020

    Fijn dat we zo snel informatie krijgen uit de jaarvergadering. Ik ben benieuwd hoe het volgend seizoen gaat verlopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 9, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: