Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

FM_is_er_nog_ hoop wint opnieuw in Battle of Drenthe

2020-schaak-toernooi-online-zo-drenthe
Er was een felle strijd om de punten maar desondanks waren er toch wel weer grote verschillen waar te nemen met het opstellen van de ranglijsten. FM_is_er_nog_hoop was, evenals in de eerste ronde van de Battle of Drenthe veruit de sterkste en won al zijn 10 partijen. Hij eindigde met 46 punten ruim voor nr. 2, slaatnergensop, die zijn (nick)naam geen eer aan deed, want zijn score was zeer zeker heel goed te noemen; 33 punten met slechts 1 remise in de eerste ronde en een verlies tegen die zelfde speler in de slotronde. De daar tussenliggende 9 partijen won hij wel allemaal. Die grote achterstand komt doordat deze speler in tegenstelling tot de winnaar – geen gebruik heeft gemaakt van de berserk om op die wijze extra punten te kunnen verdienen maar ook minder tijd krijgt voor zijn partijen.

Op de derde plaats eindigde Wilfredinho, die 4 partijen won en 3 keer remise speelde en daarmee 17 punten binnen wist te halen. Wat wel heel erg bijzonder is en daardoor zeker een tekortkoming van Lichess is dat de top 3 niet tegen elkaar hebben gespeeld. Datzelfde “probleem” zie je vervolgens ook bij de volgende 3 spelers, allemaal ESGers. Brinkyjw op 4, mobychess op 5 en Sarkinschaak op de 6e plaats maar speelden niet tegen elkaar. Ook hun puntentotaal lagen dicht bij elkaar, namelijk 15 punten voor Jan Willem, en 14 punten voor zowel Ton als Sergei. Van de overige vijf ESGers die daadwerkelijk aan de start verschenen werd dYt1947 12e (7-9) janos123 13e (7-11) schaakjan 15e (6-6) marcelis (4-8) en Hemmeneks speelde 1 partij die hij won (2-1)
Lichess rekent voor ieder gewonnen partij 2 punten waardoor de scores bij velen dus hoger zijn in vergelijking met hun aantal gespeelde partijen. Spelen zij ook nog eens met berserk, dan krijgt men voor elke gewonnen partij nog eens 1 punt extra, dus 3 punten. Bij opeenvolgende winst krijgt men bij de derde en de daarop volgende overwinning zelf nog een punt extra. Zodra je een partij verliest dan begint die telling weer opnieuw. Nadeel van Berserk is dat je dan wel veel minder tijd krijgt voor het spelen van die partijen. FM_is_er_nog_hoop maakte volop gebruik van Berserk en scoorde daardoor 10 punten extra. Zonder die Berserk zou de winnaar “slechts” 36 hebben gescoord….
Battle of Drenthe Rapid 4-11 top3
De eindstand deze rapidwedstrijd uit de 2e ronde Battle of Drenthe is:

eindstand rapid
Het klassement na twee van de vier ronden van de Battle:

Stand R2 drenthe
Maandagavond kunnen wij weer op onze eigen internetclubavond spelen. Dan staat er weer rapid op het programma waarbij wij dan wel iets meer tijd hebben voor onze partijen (20 min. per speler per partij) Aanvang dan ook om 20:00 uur. Volgende week woensdag hebben wij met de Battle opnieuw weer snelschaken op het programma staan; dit keer gewoon 5 min. per persoon per partij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 5, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: