Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Jan van Os wint 9e snelschaaktoernooi ESG

In die 9e ronde bleef Jan net een fractie voor op zijn mede belagers Marcel en Jan Willem. Dat was zijn tweede overwinning in deze cyclus; ook de eerste uitgave wist hij toen samen met Herman te winnen. En evenals nu, scoorde Jan ook toen 34 punten.

9e ronde eindstand
Maandagavond heb ik als toeschouwer enkele partijen live mee beleefd. Zo kwam ik binnen met de partij tussen Jan Willem tegen Jan van Os. Het was een zeer linke stelling voor Jan, wiens K inmiddels al helemaal naar g6 was gelopen en zwaar onder vuur stond. Zo zag ik dat nemen op f5 dodelijk was, dus moest zwart wel wat anders bedenken. Op het moment dat ik daarna wilde kijken zag ik dat die zwarte K naar f5 gegaan was en zag dat mat binnen enkele zetten eigenlijk niet meer te voorkomen was; hetgeen ook geschiede.
Enige tijd later viel ik binnen met de 2e diagram, waarin ik zag dat Jan tegen oud-lid Gerard Dijkstra aan het spelen was en zag hoe hij geforceerd een stuk kon winnen. Ziet u het ook? Overigens won Jan na een andere zet ook heel snel die partij.
In diagram 3 speelt die zelfde Gerard tegen Raymond. Na e4 won zwart heel erg snel. Maar wit had een veel sterkere zet waarmee Gerard die partij nog net remise had kunnen houden. Wat had wit wel moeten spelen?
In de laatste stelling speelt Sergei tegen Marcel. Er volgde Pxf7 en won heel erg snel deze partij. Daarna speelden zij nog 3x tegen elkaar en die partijen werden wel allemaal gewonnen door Marcel.
Onderstaand ziet u die partijstellingen. Deze stellingen kunt u ook vinden door die partijen na te gaan spelen  op Lichess.org.

partijen 28-12 snelschaken

De ranglijst na 9 ronden snelschaken is:

9e ronde tussenstand
Woensdag is er weer een Battle; dan gaan wij rapid spelen met een bedenktijd van 10 minuten per persoon per partij. Aanvang 20:00 uur precies.

3 reacties op “Jan van Os wint 9e snelschaaktoernooi ESG

 1. Raymond
  december 30, 2020

  Moet ik niet op plaats 6 staan i.p.v. op 8? Of zie ik dat verkeerd. Gr. Raymond

  • douwe
   december 31, 2020

   Klopt helemaal Raymond, was alleen vergeten om jouw naam met de nieuwe scores die jij had behaald op de goede plaats te zetten. De tussenstand moet nu weer kloppend zijn..

 2. Raymond
  december 31, 2020

  Bedankt Douwe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op december 29, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: