Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Winterkampioenschappen

Onze vier deelnemers aan het winterkampioenschap van de NOSBO scoorden 1,5 punt. Arjen won in een overtuigende partij. Goed positioneel gespeeld. Pionnetje winnen, veel afruilen, een vrijpion laten oprukken een tweede vrijpion creëren en vervolgens de vijandelijke pionnen onschadelijk maken en met een derde pion naar de achterlijn. Perfekt Arjen.

Erik speelde remise en mocht daar niet over klagen. Kwam verloren te staan met een tweetal pionnen achter. Wist in een toreneindspel te geraken en speelde dit beduidend beter dan zijn tegenstanders. Uiteindelijk resteerde er een eindspel van Toren tegen toren en pion. Erik wist hoe hij dit remise kon houden. De tegenstander was op dat moment ook tevreden met remise.

Sergei had een slechte avond. verloor een pion in de opening, maar in onderstaande stelling is dat niet erg. Het is duidelijk dat Ta-d1 nodig is. Dat aktiveert je toren van a1 welke niets doet. En het houdt druk op vrijpion. Sergei was w.s.bang om h3 te verliezen en ging met zijn koning naar h2.

In de tweede stelling moet je natuurlijk met de koning naar f4. Dan kan de koning via e3 de pion tegenhouden. Sergei ging echter naar h2 en dan staat de koning buitenspel. Het einde kwam doordat Sergei zijn toren liet insluiten op b4.

Marcelis verloor ook. Hij zal toch wat meer moeten letten op zijn kleine pionnen. Hij gaf in de opening er één weg. Toen dat er twee werden was het vechten tegen de bierkaai. De tegenstander ruilde wat hij kon en weigerde zijn stelling te verzwakken. Het geluk wat ik soms heb had Marcelis deze avond niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 19, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: