Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Melmania weer sterk in Battle of Drenthe

Melmania heeft in de 4e cyclus van de Battle of Drenthe de eerste ronde op zijn naam gebracht. In die 1e ronde word er telkens een snelschaaktoernooi gespeeld met een tempo van 3+2. Daarin blijkt dat Melmania ook nu weer erg succesvol te zijn. Maar de concurrentie was wel heftig; Sammy67 scoorde “slechts 4 punten minder al had hij daar wel 3 partijen meer voor nodig. Op de 3e plaats eindigde Hoogeveen met 29 punten. De beste ESGer was opnieuw brinkyjw die 4e werd, gelijk met schaakjan die echter via weerstandspunten 5r werd ondanks dat hij 2 partijen minder wist te spelen.
Het verschil in het aantal gespeelde partijen zit onder andere het feit dat de ene partij nu eenmaal sneller afgelopen is dan de andere partij(en). Er zijn ook spelers die ook veel sneller de zetten op het bord kunnen doen maar ook speelt de paring van Lichess daarin een grote rol; soms moet je een hele tijd wachten op een tegenstander, maar het gebeurd het ook dat je gelijk weer met een volgende partij aan de slag kunt. Ook spelen rustperiodes die de spelers zelf in kunnen lassen daarin een grote rol.

Op onderstaand diagram zijn de volgende partijen te zien: dYt1947 – brinkyjw kan wit deze stelling nog remise houden of is het toch gewonnen voor zwart; GD50 – Melmania; zwart dreigt met Ld3; weet wit daar een antwoord op?; Hoogeveen – Sammy67; zwart dreigt met Lxg3, hoe nu verder voor wit? janos123 – schaakjan; schaakjan is compleet overspeeld, hoe nu verder voor wit?

r4-1 diagrammen battle-
Een paar zetten later bleek dat Zwart toch nog ontsnapt is en staat plotseling niet meer verloren; maar kan hij nu ook nog winnen?  Janos123 kan kiezen tussen handhaven van pion e5 of veroveren van de pion op d5. Wat is de beste zet? Wit staat onder druk tegen Marcels. Kan schaakjan aan die schaakjes ontsnappen om dan zelf met die dames  de zwarte koning te veroveren? De laatste stelling is een hele mooie, zwart kan Txh2 spelen maar weet brinkyjw dan ook te winnen van Hoogeveen? Al deze stellingen/partijen zijn te vinden op Lichess.org. 

Hieronder de eindstand en de gemiddelden van deze wedstrijd. Opvallend zijn de hoge aantal partijen van a_meijster en janos123; zij speelden maar liefst 19 partijen!

r41 stand battle
r4-1 gem.Maandagavond wordt er op de clubavond weer via internet gesnelschaakt terwijl op woensdag de 2e ronde in de Battle op het programma staat; dat is er een rapidwedstrijd van 10+0.

2020 Schaak toernooi online ZO-Drenthe uitgebreid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 22, 2021 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: